Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Tetőtér felújítás új tetőtéri ablakokkal?

Tetőtér felújítás új tetőtéri ablakokkal?

Az idei évben várhatóan még a szokásosnál is többen keresnek majd hozzáértő szakembereket, megbízható forrásokat az állami támogatás, vagy épp egyszerűen csak a kellemes tavaszi, nyári idő miatt. A korszerűsítés, fűtés-hűtés, szigetelés, belsőépítészeti megoldások mind-mind javíthatnak az ingatlan értékén, kényelmén egyaránt. A rezsin szeretnétek spórolni egy kicsit, a szellőztetés, vagy épp a zárhatóság, tagoltság a cél? A jó hír az, hogy a fent felsorolt témakörök mindegyikéhez szorosan kapcsolódik a nyílászárók állapota, minősége.

Most kifejezetten a tetőtéri ablakokra koncentrálunk és megmutatjuk, hogy milyen kimagasló minőségű modellek érhetők el az Aranyablaknál. Fontos, hogy a műszaki jellegű kérdésekre mindig nagy örömmel válaszolunk valamelyik szaküzletünkben, vagy online is. Ilyes jellegű kérdéseidet érdemes feltenned nekünk és egy árajánlattal együtt, elégedetten mérlegelhetsz tovább.

A tetőtér beépítés pro

Ki ne álmodozott volna gyerekként egy békés, tetőtéri kuckóról? Talán még most is erről álmodsz, de az is lehet, hogy éppen a gyerkőcödet szeretnéd megörvendeztetni vele. Kétségtelen, hogy ezek a helyiségek sajátos varázzsal rendelkeznek. Akár gyerekszobáról legyen szó, vagy éppen az új dolgozósarokról. Közvetlenül a tető alatt valóban egy igen békés zugra lelhetsz.

Tévedés, hogy ebben az esetben egy sötét ki lyuk alakul majd ki, hiszen éppen erre vannak a modern műanyag, alumínium vagy fa nyílászárók, árnyékolók, szúnyoghálók stb. A tetőtér beépítés nagy előnye továbbá, hogy az addig kihasználatlan légtérből hasznos élettér, nagyobb hasznos alapterület válik.

Tetőtérbeépítés kontra

A fűtés szempontjából negatívan hathat azonban már maga a felfelé áramló meleg levegő szempontjából, ezért jó ötlet lehet megfogadni, hogy adott esetben teljesen lezárható legyen a tetőtér. Hátránya lehet éppen ebből kifolyólag a túlzott meleg, nyáron a légkondicionáló szinte nélkülözhetetlen lesz.

Ha nem megfelelő a tető, az ablakok szigetelése, és nincs kellő árnyákolás bizony télen-nyáron egyaránt kellemetlenségekbe ütközhetünk. Illetve sajnos nem igaz, hogy a tetőtér átalakítás teljes költsége kevesebb lenne, mint a földszintnél, sőt a speciális megoldások, egyedi méretek miatt akár jóval többe is kerülhet.

Tetőtéri ablakok lépésről-lépésre

Ugye te sem szeretnéd, ha a gyönyörű, frissen festett falakon a tetőtéri ablak széleinél penészcsíkok kígyóznának lefelé már az első fűtésszezonban? Nem kérdés, hogy a magas minőségű keret, szellőzőrendszer hosszútávon meghatározza a pára-és csepegésmentes nyílászárók minőségét. Ahhoz, hogy biztosra mehess, válassz szakembert, aki részletes terepszemle során kifejezetten a te elképzeléseidhez választ alapanyagot.

Szintén létfontosságú a komfort, esztétikum és a rezsiszámla szempontjából a beszerelés, mikor mérnöki precizitással kell a tető síkjának megfelelően, helyesen beállítani és erősen rögzíteni az ablakot a nyitási irányokat, a párkányt, a méretezést mindekor szem előtt tartva. Nagyon fontos, hogy enélkül teljesen felesleges minőségi nyílászárót vásárolni, mert hézagosan elhelyezve ugyanúgy becsorog rajta az eső, mint a silány minőségűeken.

Ha dolgozószobát tervezel fentre

Amennyiben munkára szeretnéd használni a helyiséget, a fényviszonyok még inkább felértékelődnek. Fontos, hogy a munkaállomásodat az ablak közelében helyezd el, ugyanis itt a legkönnyebb a kellő fénymennyiséget biztosítani.

Emellett arra is szánj időt, hogy kiválaszd a megfelelő nyílászárókat. Mit jelent ez? Azt, hogy a természetes fények beengedése mellett legyen árnyékolás is, valamint a szellőztetés se ütközzön problémába.

Gyerekbirodalom a csigalépcső tetején

A fény-árnyék hatásokra és a szellőzésre természetesen akkor is ügyelned kell, ha nem te leszel a szoba lakója. Fontos, hogy amennyiben a gyermeked még kicsi, számára elérhetetlen helyen legyen az ablak zárja, így elkerülhetjük az esetleges baeleseteket.

Emellett azt se hagyd figyelmen kívül, hogy a helyiségbe érkező levegő kellően tiszta legyen! Erre kiváló megoldás, ha olyan nyílászárót választasz, amit elláttak por- és rovarszűrő betéttel is, így elkerülheted a később felmerülő tartós légúti megbetegedéseket is.

Ha a fenti aranyszabályokat figyelembe veszed, akkor már könnyebben alakíthatsz ki magadban egy képet arról, hogy milyen nyílászáró lenne az ideális az emeleti helyiségbe. A Velux tetőtéri ablak például rendelkeznek ezekkel a kritériumokkal, ráadásul karbantartást sem igényel. Ha te is szeretnéd biztos helyről és jó áron beszerezni az új ablakidat!

Kérj egyedi ajánlatot, vagy hagyj egy üzenetet a kérdéseddel!

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás