Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Teraszárnyékolás ötletek a nyárra

Teraszárnyékolás ötletek a nyárra

A teraszárnyékoláshoz ötleteket mutatunk be ebben a cikkünkben, hiszen hamarosan itt a nyár, jön a forróság, éppen ezért a ház külső részét is védeni kell a melegtől. A teraszárnyékolóknak több fajtája létezik, azonban a legelterjedtebb és a legjobb megoldás a napellenző. Nézzük, milyen fajtái vannak, hol lehet ezt használni!

Ismertebb teraszárnyékolók

A lakás belső tereinek felmelegedését többféle árnyékolóval is elkerülhetjük, kínálatunkban is megtalálhatók ezek a kiegészítők az ablakokhoz. A legnépszerűbb a redőny, amely alumínium és műanyag is lehet. Az utóbbi időben azonban a zsaluzia is egyre népszerűbb.

Fontos tudni, hogy a zsaluzia és az alumínium redőny is motorizálható, a jövő technológiája már jelen van! Éppen ezért ez a típusú árnyékoló tart számot a legnagyobb érdeklődésre jelenleg. A többi ablakárnyékoló is nagyon hasznos, és bizonyos stílusú házaknál például csak a spaletta vagy a zsalugáter jöhet szóba.

Mint látható, a szobák árnyékolásához többféle lehetőség is kínálkozik. Mi a helyzet azonban a teraszárnyékolással? Hiszen azok, akiknek rendelkezésére áll ez a helyszín, szeretnek oda kiülni beszélgetni, enni-inni, olvasgatni, azonban ha oda tűz a nap, mindezek a tevékenységek kevésbé élvezetesek.

A megoldás egy külső árnyékoló felszerelése: ez lehet napernyő, pergola, napellenző, napvitorla vagy napháló. Mindegyiknek megvan az előnye, de sajnos nem mindegyik kivitelezhető minden otthonnál.

Azt mondhatjuk, hogy a napellenző egy univerzális árnyékoló, nem is véletlen, hogy ez iránt van a legnagyobb kereslet.

A napellenző előnyei

Az első számú teraszárnyékolási ötlet a napellenző. Ez egy olyan szerkezet, amelyet bárhová fel lehet szerelni. Általában az erkélyajtó és az ablakok felett helyezik el.

Több fajtája létezik: vannak a motorizálható napellenzők és vannak a kézzel működtethetők. Nem mindegy, melyiket választjuk! A kézzel működtethető napellenzők általában kisebb alapterületű teraszoknál hasznosak, de ha nagyobb az erkély, akkor érdemesebb a másikat felszerelni.

Hirtelen feltámadó szél, extrém vihar esetén azonnal be kell húzni a napellenzőt. A kisebbeket ezért lehetnek kézzel működtethetők is. A visszahúzás több időbe kerül, hogy ha nagyobb méretű az árnyékoló, éppen ezért javasolják, hogy ilyen esetben inkább a motorizált változatot használjuk.

A napellenző nagyon dekoratív kiegészítője lehet az otthonunknak: növeli az ingatlan értékét is. Ezen teraszárnyékolók anyaga speciális textil, amely különböző színekben érhető el. Nálunk is megtalálható ez a kiegészítő, kérje munkatársaink segítségét a választáshoz.

További teraszárnyékolás ötletek

A napellenző azért is jó választás, mert akár az egész teraszt le tudjuk vele fedni, ezzel szemben a napernyő csak egy bizonyos négyzetméternyi területet véd.

Az ún. függő napernyők lehetnek nagyobbak is, alattuk kényelmesen elférünk - mostanában ezek a keresett verziók. A középoszlopos napernyők zavaróak lehetnek egyes tevékenységek végzésekor. És bár a nap járásának megfelelően állíthatók, az eső ellen ezek sem nyújtanak védelmet. Viharos szél esetén a napernyő fel is borulhat, mivel nincs fixen rögzítve, ez pedig balesetveszélyes is lehet.

Igen elterjedt módszer manapság a napvitorla is: ennek rögzítése azonban bonyolult, a felszerelése munkával jár. A napvitorlákat a szélben szintén le kell ereszteni és télire is be kell őket vonni. Eső ellen nem védi a teraszt ez sem, a bútorok elázhatnak alatta. Mindazonáltal valóban dekoratívak, dizájnosak - akár több napvitorlát is felszerelhetünk: ez is egy remek teraszárnyékolás ötlet.

Újabban nagy divat a pergola, amelyet a ház falához is rögzíthetünk, és így egy külön kis helyiséget hozhatunk általa létre a teraszunkon. Ezen építményen fent műanyag tetőt, lamellákat vagy erős textileket találunk. Gyakran kiegészülnek oldalhálóval is. Kialakításuk azonban jóval költségesebb, mint a többi árnyékolóé. Ahová elég egy napellenző is - oldalfalak nélkül, válasszuk azt!

Hogyan lehet napellenzőt rendelni az Aranyablaknál?

Mindenképpen azt javasoljuk, hogy látogasson el az Önhöz legközelebbi Aranyablak üzletbe, ahol munkatársaink készségesen tudnak segíteni. A rendeléskor meg kell adni az árnyékoló méretét, fajtáját, ki kell választani a textília színét. Mindezt előzze meg egy helyszíni felmérés!

Az üzletben járva érdemes szétnézni a többi árnyékoló között is, hiszen ha redőnnyel is védve van az ablak, akkor nem csak a napellenző, hanem ez is segíthet abban, hogy a szoba is hűvös maradjon nyáron.

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás