Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Találd meg a tökéletes színt beltéri ajtóid számára

Találd meg a tökéletes színt beltéri ajtóid számára

Amikor új ajtók beszerzésére adod a fejed komoly dilemmát jelenthet a megfelelő szín kiválasztása.  Egyértelmű, hogy nem szeretnél ugyanolyan színt választani, mint amilyenek a falak, de mégis jó lenne törekedni a harmóniára. Akkor mégis mi alapján érdemes választani?

Arra, hogy megtaláld a megfelelő színt több módszer is létezik. Ebből most kettőt fogunk elárulni, amelyekkel gyerekjáték lesz majd a vásárlás. Ezt a metódust ráadásul a lakberendezés más területein is kamatoztathatod a felújítások alkalmával.

Színre színt

Ha már vannak elképzeléseid arról, hogy milyen atmoszférát szeretnél kialakítani, akkor célszerű ehhez összeállítani egy saját színpalettát. Ez segít abban, hogy lásd, melyek az összepasszoló színek és hogy együtt milyen hatást keltenek.

Ennek az összeállítása nem igényel nagy erőfeszítést. Elegendő a legegyszerűbb rajzoló szoftvert elővenned, amelyen könnyedén egymás mellé helyezheted azokat az árnyalatokat, amelyekben gondolkodsz. A digitális munka előnye, hogy ha nem vagy megelégedve a végeredménnyel, egyetlen kattintással megváltoztathatod.

Gondolkodj dizájnban

Az is egy megoldás, hogyha elengeded a színeket és a hangsúlyt arra helyezed, hogy milyen arculatra törekszel. Ha például letisztult és modern hatást szeretnél elérni, akkor a fehér, a szürke vagy a barna sötétebb árnyalatai lehetnek igazán hatásosak. Egy visszafogottabb helyiségbe pedig jól passzolhat a kellemes és lágy bézs.

Minden arculatnak megvannak a maga árnyalatai, amelyeket sokkal könnyebb megtalálni, mint kirakósozni. Természetes hatáshoz tudhatod előre, hogy egy faerezetű ajtó fog passzolni, míg a zen hangulatú irodádba egy tejüveges, világos nyílászáró lehet remek választás.

A fenti két megoldás megkönnyítheti a dolgodat, amikor a színek kiválasztására kerül a sor. Arról viszont ne feledkezz meg, hogy egy ajtó két helyiségbe is nyílik, így mindkettőre célszerű odafigyelni a harmonikus összkép érdekében.

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás