Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Szúnyogháló: melyik helyiségbe milyet válasszunk?

Szúnyogháló: melyik helyiségbe milyet válasszunk?

 

Szeretne éjszaka nyugodtan pihenni? Jó lenne, ha kényelmesen tudná nézni a tévét, nem zavarná a légy zümmögése sem? Örülne, ha meg tudná védeni gyermekét a szúnyogcsípéstől, darázscsípéstől odabent a lakásban?

Akkor mindenképpen válasszon szúnyoghálót is az ablakára! Mutatjuk, milyen lehetőségek állnak rendelkezésre.

Az Aranyablak szúnyogháló kínálata

A szúnyogháló egy nagyon fontos kiegészítője az ablakoknak, de bizonyos esetekben az ajtóknak is. Terasz- és erkélyajtókhoz, hátsó bejárati ajtókhoz is rendelhet tőlünk szúnyoghálót, ahogyan tetőablakokhoz is.

Kínálatunkban fix, mobil és pliszé szúnyoghálókat talál. Szakértő kollégáink segítségével könnyen el tudja dönteni, melyik lesz az Ön otthonába a megfelelő. Fontos tudni, hogy ezek a termékek is igényre szabhatók szín és méret tekintetében is.

A szúnyogháló megvéd a káros rovaroktól, a vérszívó, zümmögő szúnyogoktól és a szemtelen legyektől. Ugyanakkor bizonyos mértékig a kíváncsi szemek elől is rejti a helyiséget, nyitott ablak esetén sem lehet belátni maximálisan, ha van fent szúnyogháló.

A nyári éjszakákon gyakran hagyjuk nyitva az ablakot, azonban a fényre kisebb bogarak is odagyűlhetnek, de ezek sem tudnak bejutni, ha hálóval van felszerelve a nyílászáró. Sőt, emeletes házaknál még a denevérek, kisebb madarak berepülésétől is tartani lehet, célszerű elébe menni a kellemetlenségeknek, és egy jól záródó, biztonságos szúnyoghálót felhelyezni.

A fix szúnyoghálók előnye

A legbiztonságosabb módja a védekezésnek, ha fix szúnyoghálót helyezünk fel, azonban ekkor nem tudunk kihajolni az ablakon, ami sokszor viszont szükséges lehet. Ezért a fix verziót olyan helyekre javasoljuk, ahol nem baj, ha nem mozdítható a háló: például spájz, mosókonyha, mellékhelyiség.

A keretet a nyílászáró külső tokjára szokás rögzíteni, időtálló, hosszú távú megoldást jelent, a karbantartással sem kell törődni. Éveken át védi a rovaroktól a helyiséget. Kínálatunkban UV-álló, üvegszálas szúnyoghálókat kínálunk – elsősorban kisebb ablakokhoz.

Háromféle változatban elérhető a termék:

  • Műanyag keretes: Fehér, továbbá anyagában színezett és fóliás színekben is kapható, 18×32 mm profilból készül, mely csavarokkal rögzíthető az ablakhoz. Az esztétikum érdekében a csavarokat tükörgombokkal takarhatjuk el.
  • Alumíniumkeretes: 20×22 mm vagy 11×26 mm profilból készül. Színválaszték: fehér, aranytölgy, dió és mahagóni, de a RAL-színskála bármilyen színére színezhető!
  • ISOFIX rendszerű szúnyogháló: ez is kapható sokféle színben, fehérben ugyanúgy, mint aranytölgy, dió és mahagóni színekben, de valójában a RAL-színskála bármilyen színére színezhető! A keret elfordítható rögzítőfülekkel van felszerelve, így szükség esetén – például takarításkor – a háló eltávolítható a nyílászáróról. Ez a változat 9×31 mm profilból készül. Gyerekszobába ezt érdemes választani, 100%-os védelmet biztosít a rovarok ellen.

A mobil szúnyogháló előnyei

A nagyobb helyiségek ablakaira célszerűbb mobil szúnyoghálót szereltetni, de ez a típusú rovarháló homlokzati nyílászáróra is felhelyezhető.

Ezek a szúnyoghálók könnyen kezelhetők, nagyon praktikusak, és télen, ha nincs funkciójuk, el is távolíthatók. Legjellemzőbb fajtájuk a rolós szúnyogháló, amelyet egyszerűen húzhatunk fel és le, hasonlóan a sávrolóhoz, rolettához.

Konyhák, előszobák, vendégszobák ablakaihoz ajánlottak. Ezek is többféle változatban kaphatók, így a dizájn figyelembevétele is lehetséges. Újszerűen, modernül hatnak.

Leggyakoribb fajtájuk az alumínium profilú, függőleges működésű szúnyogháló, mely alsó fix akasztóval rendelkezik. Ha ki szeretnénk hajolni az ablakon, akkor az akasztó kioldásával a hálót felhúzhatjuk.

Az alumíniumkeretes, egytokos vízszintes működésű szúnyogháló oldal irányban mozgatható, mágneses záródással kapcsolódik. Létezik ennek kéttokos változata is, ezeket főként erkélyajtóknál alkalmazzák.

A hálók anyaga UV-álló, üvegszálas alapú, teflonbevonatú, antracitszürke szövet, mely nagyon strapabíró. Az alumíniumkeret fehérre szinterezett, de kapható aranytölgy, dió vagy mahagóni színű fóliával bevonva is. Igény esetén a RAL-színskála színeiből is lehet választani.

A pliszé szúnyogháló a legmodernebb változat

Hazánkban még újdonságnak számít a pliszé szúnyogháló, amely a legpraktikusabb védelmet nyújtja. Harmonikaszerűen működik. A vezetőszálnak köszönhetően a szúnyogháló széthúzása bárhol megállítható.

Nagyobb ablak- és ajtófelületekhez javasoljuk, beszerelhető a redőny lefutója és a nyílászáró közé. Alumíniumkeretes ez is, de a színezés tekintetében nincsenek megkötések, a faablakok mellett is jól mutat, Renolit fóliával is be lehet vonni. Nappaliba, dolgozószobába is ideális.

Egyedi igényei lennének? Keressen bennünket bátran, az ország 34 pontján van Aranyablak üzlet, ahol szakszerű tájékoztatást kaphat minden termékünkről.

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás