Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Sokan felteszik nekünk a kérdést: műanyag vagy alu redőny?

Sokan felteszik nekünk a kérdést: műanyag vagy alu redőny?

Az egyik leggyakoribb kérdés, ami felmerül a külső árnyékolók választása során, hogy műanyag vagy alu redőny kerüljön-e a nyílászárókra.

A válasz nem egyszerű, hiszen mindkét változat mellett szólnak érvek és ellenérvek is.

Most közérthetően összefoglaljuk, milyen tényezők dönthetnek az egyes típusok mellett.

Redőny kell-e egyáltalán?

Manapság a redőny a legkedveltebb külső árnyékoló, de mielőtt azon kezdenénk el töprengeni, hogy műanyag vagy alu redőnyt válasszunk-e, gondoljuk át a többi lehetőséget is. Az Aranyablak árnyékolástechnikai kínálatában szerepelnek egyéb eszközök is, például a zsalugáter vagy a spaletta. Ezek is közkedveltek, de mostanában a zsaluzia is egyre többeket vonz.

A ház kinézete, a fal vagy a tetőcserép színe is befolyásolhatja, mi mellett döntünk. Az sem mindegy, hogy családi házról vagy panellakásról van-e szó, hová nyílik az ablak, vagy milyen gyakran tartózkodunk az épületben. Más-más szempontok döntenek egy lakóház és egy üzlethelyiségként használt épület esetében is.

Természetesen a redőnyök a biztosítják a legfőbb kényelmet, és ezek elégítik ki leginkább a felhasználók azon igényeit, amelyet egy külső árnyékolótól elvárnak. Ezek a következők:

  • lehetőség a 100 %-os sötétítésre
  • védelem a külső hatások ellen
  • energiahatékonyság
  • hosszú távú használat
  • egyszerű karbantartás
  • könnyű kezelhetőség
  • a ház stílusához való igazodás

A műanyag és az alumíniumredőnyök is rendelkeznek ezekkel a jó tulajdonságokkal.

A műanyag redőny mellett szóló érvek

A legfőbb érv, ami a műanyag redőnyök mellett szól, a költséghatékonyság. Mivel sokkal kedvezőbb áron érhetők el, mint az alu redőnyök, a legtöbben ezeket választják. Ezzel összefüggésben az is tény, hogy az esetleges meghibásodás, csere esetén is jóval kevesebbe fog kerülni a szerelésük, és az alkatrészek beszerzése sem lesz anyagilag megterhelő.

Ma már nagyon sokféle műanyag redőny érhető el, ezért a minőség sokat számít. Az Aranyablak kínálatában megtalálható műanyag redőnyök igen megbízhatóak, hosszú távon is ellenállnak az időjárás viszontagságainak.

A 37 mm-es lamellák UV-állóak, az erős napfény nem tesz bennük kárt. A fehérre színezett Lindab tok nem rozsdásodik, érje bármennyi eső. Külső és vakolt tokos redőnyöket is rendelhet tőlünk, ennek részleteiről kérjen tájékoztatást üzletünkben!

Az alumíniumredőny előnyei

Az alumíniumredőnyről köztudott, hogy ez a legmodernebb külső árnyékolók egyike, időtállóbb a műanyagnál. Míg annak a lamelláiban kárt tehet az erős szél vagy a jégeső, addig az alu redőnyök a szélsőséges időjárást is elviselik. Az erős napfény hatására sem romlik a minőségük.

A hőszigetelésük is jobb a műanyagénál, itt 39 mm-es, alapból habos lamellákból áll a redőnypalást. Motorizálhatóak, a legújabb építésű házakban, okosotthonokban már elterjedt megoldásnak számít az elektromosan működtethető alu redőny. Kapcsolóval, távirányítóval, időkapcsolóval vagy teljesen automatizált elektronikával is vezérelhetjük a szerkezetet.

Épp ennek a tulajdonságuknak köszönhetően nyújtanak biztonságot a betörők ellen is. A motorral szerelt alumínium redőnyök teljes mértékben képesek megakadályozni illetéktelenek bejutását a nyílászárón át, mindez a tokszerkezetbe építhető „Lock to play” merev feltolásgátlónak köszönhető, mely lefeszíti a redőnypalástot.

Az alu redőnnyel tehát hosszú távon megteremthetjük otthonunk biztonságát, gondoskodhatunk a megfelelő árnyékolásról, sötétítésről. Hőtakarékosság, energiahatékonyság, időtállóság szempontjából jobb a műanyagnál. Fontos kiemelni még, hogy többféle színben is kapható.

Ellene szól, hogy magasabb áron érhető el, és fenntartása is költségesebb. Olykor nehézségekbe ütközik a javítása, például egy emeletes ház esetében.

Műanyag vagy alu redőny? Döntsünk igényeink szerint!

A műanyag redőnyök népszerűsége töretlen, de ma már a környzettudatosság miatt egyre többen választanak alu redőnyt, belátva azt is, hogy az utóbbinak jóval magasabb az élettartama.

Ha azonban az ár az elsődleges szempont a választásnál, vagy olyan helyre kell felszerelni a redőnyt, ahol ritkábban használjuk – például nyaralók, vidéki házak – akkor a műanyag mellett döntsünk.

Valójában nincs rossz választás, ha odafigyelünk a szakszerű használatra és megbízható üzletben vásárolunk. Az Aranyablak 28 éve működik, kiváló árakon dolgozik, és kiemelt figyelmet fordít megrendelőire. Bízzon szaktudásunkban, keressen minket elérhetőségeinken, hogy a megnyugtató választ kapjon kérdéseire a nyílászárókkal, árnyékolástechnikával kapcsolatban!

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás