Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Reluxa vagy sávroló? Előnyök és hátrányok egy helyen

Reluxa vagy sávroló? Előnyök és hátrányok egy helyen

A belső árnyékolók közül a legtöbben a reluxát ismerik, azonban az utóbbi években ez a sötétítőeszköz a sávrolóban méltó ellenfelet talált.

Hogy melyiküknek mi az előnye és a hátránya, kiderül cikkünkből.

Mit kell tudni a sávrolóról?

Aki modern, minimalista otthonába keres dizájnos belső árnyékolót, az biztosan elgondolkodik a sávroló használatán. Ez az eszköz ugyanis rendkívül illik a letisztult, egyszerűen berendezett szobákba. Anyaga ugyanis strapabíró, nem fakuló textil, amely többféle színben is választható.

A sávroló esetében a roló sávokra van osztva: egy fényáteresztő csíkot egy sötétítő csík követ. Ezeket egymás alatt és egymás előtt is elhelyezhetjük a fényszabályozás beállításakor. Lehetőség van arra is, hogy a sávrolót teljesen feltekerjük, ilyenkor semmi sem zavar a kilátásban vagy az ablak tisztításában.

A sávrolót kézzel, gyöngylánccal működtethetjük, de a modern technikának köszönhetően ma már motorizált változatban is kaphatók. Kérhetők tokos és tok nélküli változatban is. Az utóbbi, bár kedvezőbb áron érhető el, nem védi olyan jól a textilt a szennyeződésektől, mint a tokozott vagy mini tokozott változat.

Az Aranyablaknál a sávrolók többféle színben és méretben is megrendelhetők. Keresse fel az Önhöz legközelebbi üzletet, ahol részletes tájékoztatást kaphat belső és külső árnyékolóinkról is.

A reluxa jellemzői

A reluxa évtizedek óta ismert belső árnyékoló eszköze a lakásoknak, irodáknak, üzlethelyiségeknek. Legfőbb előnye a nagy fényzáró képesség, hiszen a lamellák elforgatásával szinte teljes sötétség érhető el.

A reluxák védenek a kinti forróságtól, csökkentik a lakásba bejutó hő mennyiségét. A lamellák forgatásával beállítható, mennyi fény jusson be a szobába. Ám, ha nincs szükség fényzárásra, akkor a reluxák fel is húzhatók.

A sávrolóhoz hasonlóan a reluxa is kézzel működtethető. Ami viszont különbség, hogy e sötétítőnek az alapanyaga alumínium, nem textil. A reluxa elhelyezhető nemcsak az ablak előtt, hanem az ablaküvegek között is, így védve van a szennyeződésektől.

Kínálatunkban magas minőségű reluxákat talál, kérhetők többféle színben is: a RAL színskálából lehet választani, de famintás, antikolt kivitelben is gyártjuk a lamellákat és a karnist is.

Reluxa vagy sávroló? Melyiket érdemes választani?

Nehéz dolog a két árnyékoló között dönteni, hiszen mindkettő remek tulajdonságokkal bír. Mindkettő esetben választhatunk olyan színt, amely harmonizálni fog a helyiség bútorzatával, a lakástextíliák és a fal színével. Árnyékolásra, a tűző napfény kint tartására mindkettő alkalmas, de ha erre nincs szükség, mind a kettő felhúzható. Tisztításuk hasonló módon történik: portörlővel könnyen takaríthatók.

A sávroló napjaink divatosabb árnyékolója, esztétikus kivitele az anyagának köszönhető. Modernebb berendezésű otthonokba javasolt, nappalikban, irodahelyiségekben sokszor alkalmazzák függöny helyett.

A teljes sötétítés valójában csak külső árnyékolóval, redőnnyel érhető el, de a reluxa ilyen tekintetben jobb a sávrolónál. Kínálatunkban elérhető az isoline reluxa is, amely akár tökéletes fényzárásra is képes. Hálószobába, gyerekszobába talán ez a jobb választás.

A nyílászáró mérete, a motorizálhatóság is befolyásolhatja, melyik mellett döntünk. Ajtókra, nagyobb ablakokra inkább a reluxa a javasolt, de ez csak kézzel működtethető. A sávrolók a függönyök helyett is használhatók, dekorációs elemként is szolgálnak.

Keressen bennünket!

A döntést segítheti, ha személyesen győződik meg a beltéri árnyékolók előnyeiről, jellemző tulajdonságairól. A sávrolón és a reluxán kívül roletta és szalagfüggöny is elérhető a kínálatunkban, de az is lehet, hogy a külső árnyékolás lesz a jó választás.

Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére. Az ország 34 városában megtalálhatóak vagyunk. Látogasson el a lakóhelyéhez legközelebbi Aranyablak üzletbe és győződjön meg termékeink minőségéről személyesen!

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás