Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Redőnyökkel és spalettákkal a hideg ellen

Redőnyökkel és spalettákkal a hideg ellen

Korábbi cikkünkben szót ejtettünk már arról, hogy a megfelelő szigeteléssel mennyit spórolhatunk a fűtésszámlán. A nyílászárók megfelelő hőszigetelése segít bent tartani a meleget, így gondoskodva a kellemes érzetről a lakásban.

A megfelelő hőmérséklet azonban nem csak a kiszökő melegtől, de a beszivárgó hideg levegőtől is függ. A megfelelő külső védelemmel azonban ez a probléma is orvosolható. Spaletták és redőnyök széles választékából válogathatunk, hogy az árnyékolás és a szigetelés egyaránt hatékony legyen.

Spaletta – az otthon melegének őrzője

A redőnyök és spaletták egyaránt jó szolgálatot tesznek az ablakok megóvásánál. Bezárt állapotban biztosítják, hogy a nyílászárót ne érhessék közvetlenül az időjárás viszontagságai, mint a nyári kánikula, a viharok vagy az erős szél.

 A spaletták dekoratív megoldást nyújtanak az ablakok védelmére, de hang- és hőszigelető tulajdonságaik sem elhanyagolhatóak. Masszív szerkezetüknek köszönhetően időtállóak és gondoskodnak a kellemes légkör megidézéséről is.

Az örök kedvenc redőnyök

A legnépszerűbb külső sötétítők kétségkívül a redőnyök. Előnyös áruk mellett könnyű használatuk és praktikumuk is vonzó lehet. Akárcsak a spaletták, képesek kint tartani a hűvös időjárást és megvédik az ablakokat a legszélsőségesebb időjárástól is.

Redőnyöket számos kivitelben találhatunk – műanyag, alumínium és ablak fölé szerelhető kivitel is található a kínálatban. Közülük a legtartósabb kétségkívül az alumínium, de műanyag társaik erejét sem érdemes alábecsülni, ráadásul mindkét típus kiválóan szigetel, és távol tartja a nem kívánatos fényt is.

Mielőtt vásárlásra adnánk a fejünket, célszerű átgondolni, hogy az anyagi keret és az otthonunk kivitele melyik külső sötétítő alkalmazását teszi lehetővé. Panel lakások esetében a sokoldalú és könnyű szerkezetű redőnyök ajánlottak, míg egy kedves, kuckós családi ház harmóniájáról egy spaletta gondoskodhat igazán jól.

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás