Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Nyílászáró csere: mikor időszerű? Mit kell tudni róla?

Nyílászáró csere: mikor időszerű? Mit kell tudni róla?

Sokakat foglalkoztat az a kérdés, mikor jön el az ideje egy nyílászáró cseréjének. Melyek azok a jelek, amelyek egyértelműen arra utalnak, hogy nem árt új ajtót, ablakot néznünk otthonunkba. Miért fontos, hogy ne halasszuk az utolsó pillanatra a döntést, hanem tudatosan készüljünk a nyílászáró cserére? A válaszok cikkünkben olvashatók.

Mikor van szükség a régi nyílászárók cseréjére?

Az ajtók és az ablakok sem örökéletűek, noha hosszú időre tervezünk velük. Éppen ezért egyáltalán nem véletlen, hogy a legtöbben életüknek valamely szakaszában nyílászáró cserére kényszerülnek.

Mikor van erre esély? A leggyakrabban akkor, ha egy új lakásba költözünk, egy új otthont szeretnénk kialakítani magunknak. Ilyenkor sokan döntenek úgy, hogy megváltoztatják a belső elrendezést: falakat bontanak le, építenek fel újat, s nem egy esetben az ajtókat vagy az ablakokat is máshová helyezik.

Ám az is előfordul, hogy olyan felújítandó házat vesz valaki, ahol elkerülhetetlen a régi – legtöbbször fából készült – ablakok cseréje. De ugyanez a helyzet akkor is, ha saját otthonunkban fedezzük fel, hogy a faablak elkorhadt, nagyon vetemedik már, és nincs értelme a megjavításának, felújításának.

Sokan azért vágnak bele a munkálatokba, mert spórolni szeretnének a fűtésszámlán, és a rosszul záródó, nem kellően jól hőszigetelő ajtókat, ablakokat modernebbre cserélnék le: ez is nagyon jó döntés!

Minden olyan változás, amely kárt tett a régi ablakban, ajtóban eleve arra kényszerít bennünket, hogy nézzünk új változat után. Például, ha a bejárati ajtót felfeszítették, betörték azonnal cselekednünk kell. Karcolások, firkák a beltéri ajtón? Ha rontják az esztétikai összképet, érdemes másikat vennünk.

Ha pedig egyszerűen csak ráuntunk a régi dizájnra, és úgy döntünk, ideje teljesen felújítani az otthonunkat, akkor is dönthetünk a beltéri ajtók, de akár az ablakok cseréje mellett is.

Milyen lehetőségeink vannak?

Attól függően, mit szeretnénk cserélni – ablakot, bejárati ajtót vagy szobaajtót – többféle lehetőségünk van, azonban minden esetben meg kell tervezni a dolgot. A technika folyamatosan fejlődik, ezért jó tudnunk, hogy nem biztos, hogy az a legjobb megoldás, amire mi gondolunk.

Mindenképp vegyük fel szakemberekkel – kőművessel, asztalossal, lakberendezővel – a kapcsolatot, ha nyílászáró cserén gondolkodunk, és járjuk körbe az ajtó-ablak boltokat. Az Aranyablak üzletei minden megyében megtalálhatóak, itt személyesen tudunk tájékozódni az aktuális kínálatról, az árakról, a méretekről, anyagokról.

Fontos az is, hogy minden ajtó- vagy ablakcserét egy helyszíni felmérés előzzön meg. A szakemberek pontosan tudni fogják, milyen lehetőségeink vannak – például tokot is kell-e cserélni, mekkora méretű ablakot, ajtót kell rendelni –, és csak ezután kezdjünk neki a folyamatnak.

Lehet, hogy egyszárnyú helyett kétszárnyú bejárati ajtóra vágyunk, nagyobbítanánk a teraszajtót, több ablakot képzelünk el a szobában: kérjük ki a szakértők tanácsát!

Üzleteinkben a legtöbb nyílászáró egyedi méretben is kapható, lehet választani fa, műanyag és alumínium ablakot, hozzá redőnyt vagy más árnyékolót, bejárati ajtókból is széles a választék – a beltéri ajtókról nem is beszélve.

A legtöbb, általunk forgalmazott terméket mi magunk gyártjuk, újszilvási üzemünkben készülnek ezek a modellek, így gyorsan, határidőre nagyobb mennyiségben is tudunk szállítani.

Miért ne halogassuk a nyílászáró cserét?

Ha már felmerül bennünk a csere gondolata, kezdjünk is bele a megvalósításba. Hiszen, ahogy látható, a helyszíni szemlét követően még ki kell választani a megfelelő nyílászárókat, azokat megrendelni, majd a szállítást követően beépíteni. Ez mind időigényes feladat.

Ha pedig egyedi igényeink vannak, előfordulhat, hogy több hetet is kell várni a megrendelt ajtóra, ablakra vagy valamely kiegészítőre.

Az se akadályozzon minket a cselekvésben, hogy tél van! A hideg évszakban is el lehet végezni az ablakcserét, a beltéri ajtók cseréjét főleg – minden probléma nélkül. Csupán jól kell megszervezni a dolgokat. Ha spórolni akarunk a fűtésszámlán, akkor minél előbb kezdjük el a kivitelezést!

A nyílászáró csere legtöbb esetben a felújításkor esedékes, arra figyeljünk, hogy a festés előtt kerüljenek helyükre az új ablakok, ajtók.

Kollégáink szívesen válaszolnak a felmerült kérdésekre a téma kapcsán, keressen bennünket bizalommal!

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás