Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Nyakunkon a tavasz, ideje gondolkodni az árnyékolásról

Nyakunkon a tavasz, ideje gondolkodni az árnyékolásról

Habár még csak március van, a nappalok már egyre hosszabbak. Ahogy egyre jobban belépünk a tavaszba, úgy a hőmérséklet is csak tovább fog emelkedni, így eljött az ideje, hogy egy kis figyelmet fordíts a lakásod árnyékolására. A jó sötétítő ugyanis nem csak a szemedbe sütő naptól óvhat meg, de a még a pénztárcádat is kímélik.

Szerencsére napjainkra már rengeteg alternatíva áll rendelkezésre, így bőséggel van választék bármilyen otthonhoz. Az viszont minden esetben fontos, hogy ezek a szerkezetek jó minőségűek legyen és az állapotuk is kifogástalan legyen. Tehát, ha már van redőnyöd vagy napellenződ, akkor sem árt nekik egy alapos ellenőrzés.

Ha új sötétítőkre vágysz

Lássuk elsőként, hogy miből válogathatsz, ha új rendszert szeretnél felszerelni. Hogy melyik lesz az ideális, az a te igényeidtől és a lakás adottságaitól függ.

Az árnyékolók között a legelterjedtebbek a redőnyök. Ez nem véletlen, hiszen nem csak a túláradó fényt képesek visszafogni, de a különböző környezeti hatásokkal szemben is védik az ablakot. Legyen szó a téli, fagyos zimankóról, vagy a nyári kánikuláról, ezekből a lakásban jóval kevesebbet fogsz megérezni. Ennek köszönhetően a fűtéssel és a légkondival is spórolhatsz.

Hasonló elven működnek a redőnyökhöz a reluxák és rolók is. Ezek abban különböznek, hogy az ablak belső oldalára, esetenként az üvegek közé kerülnek. A hőmérséklettől nem, viszont az erős napsugaraktól hatékony védelmet nyújtanak. Használatuk egyszerű és az áruk is kedvezőbb.

Ha a redőnyökkel nem vagy kibékülve, de szeretnél sokoldalú védelmet az ablakra, akkor a zsalugáterek és spaletták is jó alternatívák lehetnek. Ezek ráadásul egy családi házban a külső megjelenéshez is sokat adhatnak hozzá.

Mire kell figyelned, ha már van árnyékolód?

Mielőtt beköszöntene a szezon, célszerű tartanod egy alaposabb ellenőrzést. Így ugyanis könnyedén megelőzheted azokat a kellemetlen következményeket, amivel egy elhasználódott spaletta, vagy egy tönkrement reluxa járhat. Lássuk, mit kell ellenőrizned a nyár beköszönte előtt.

Lamellás sötétítők esetén az első, amit fel kell mérned, hogy milyen állapotban vannak a lapok. Mivel ezek gondoskodnak a sötétítésről, ezeknek az alkatrészeknek a jó állapota elengedhetetlen a hatékonysághoz.

Fa alkalmatosságok esetén ez különösen fontos. Nem árthat, ha áttörlöd őket faápolóval és ha lepattogzott róla a felső réteg, azt tavasszal még könnyedén pótolhatod. Ezekkel az egyszerű eljárásokkal gondoskodhatsz az árnyékoló hosszú életéről.

A textil alapú sötétítőket is ilyenkor célszerű még tisztítani. Habár a szennyeződések nem akadályozzák a hatékonyságot, nem nyújtanak túl esztétikus látványt. Ráadásul, ha a higiéniát elhanyagolod, akkor könnyedén válhat különböző kórokozók melegágyává is ez a terület.

Természetesen az sem kizárt, hogy eljött a csere ideje. Ilyenkor ezt a legjobb, ha nem halogatod, hiszen bizonyára nem szeretnél a legnagyobb hőségben árnyékolás nélkül maradni. Ilyenkor mindig törekedj arra, hogy olyan termékeket válasz, melyek erős, strapabíró anyagokból készültek és szükség esetén a beszereléshez kérj szakértő segítséget!

Ha szeretnéd beszerezni az új sötétítőidet, kínálatunkban a legváltozatosabb típusok közül válogathatsz. Külső és belső megoldásokat, de még akár motorral felszerelt eszközök is elérhetőek. A magas minőség mellett lehetőség van egyéni igények megvalósítására is. A pontos információkhoz kérd árajánlatunkat!

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás