Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Nem jól illeszkednek az ablakok, ha rezegnek

Nem jól illeszkednek az ablakok, ha rezegnek

Sok, főként régebbi házban tapasztalható, hogy amint elmegy egy teherautó az utcán, vagy egy hajó a közeli folyón, az ablakok hangosan remegni kezdenek. Idegesítő, zavaró jelenség, ugyanakkor problémára is utal, hiszen jól illeszkedő nyílászárók esetén ez nyilván nem történhetne meg.

Sajnos több ilyennel lehet találkozni, mint gondolnánk. Ezek a nyílászárók többnyire fából vannak, és még meg sem közelítik a modern technológia nyújtotta előnyöket és lehetőségeket, így az idő vasfoga bizony nyomot hagyott már rajtuk. A hőszigetelésről pedig ne is beszéljünk, mert ezeknél az gyakorlatilag még ismeretlen fogalom, lehet is érezni a huzatot az ablak közelében.

A zaj a legkisebb gond

Ezekkel az ablakokkal az a legkisebb probléma, hogy rezegnek. Sokkal nagyobb gondot jelent a hőszigetelés hiánya, illetve kezdetlegessége, ami miatt télen rengeteg hő szökik ki a lakásból. Ezzel persze a fűtésszámlánk egészen drasztikusan megnőhet. Ráadásul biztonsági szempontból is problémásak ezek az ablakok, hiszen ha nem zárnak rendesen, nem egy nagy munka valamilyen eszközzel kinyitni őket egy illetéktelen behatolónak.

A rezgés mindezek mellett jelezheti azt is, hogy az üvegtábla sincs már megfelelően rögzítve a kerethez, ami azért hatalmas probléma, mert egyrészt, ott is átmegy a levegő, másrészt pedig egyetlen huzat, ha becsapja az ablakot, szanaszét törhet az üveg. És igen, ezekben a régi ablakokban még olyan üvegek vannak, amik könnyen törnek.

A mielőbbi csere a megoldás

A fent említett problémákra leginkább az jelent megoldást, ha minél előbb cseréljük a nyílászárókat. Az ablakcsere során azonban legyünk mindenképpen körültekintőek: fontos a minőség, hiszen ha erre nem figyelünk, könnyen lehet, hogy röviddel a csere után hasonló gondjaink lesznek. Fontos ugyanakkor, hogy nem a fa ablakkal van gond! Azt is meg lehet csinálni jól, úgy, hogy tökéletesen szigeteljen, és ne rezegjen, csupán a régi gyártási technikák erre még nem voltak alkalmasak.

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás