Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Nálatok milyen tetőtéri ablakok vannak?

Nálatok milyen tetőtéri ablakok vannak?

 

Ki ne álmodozott volna gyerekként egy békés, tetőtéri kuckóról? Talán még most is erről álmodsz, de az is lehet, hogy éppen a gyerkőcödet szeretnéd megörvendeztetni vele. Bármelyikről is legyen szó, az alábbiakban adunk néhány tanácsot, amelyek segítségével valóban hangulatos tetőteret alakíthatsz ki.

Kétségtelen, hogy ezek a helyiségek sajátos varázzsal rendelkeznek. Akár gyerekszobáról legyen szó, vagy éppen az új dolgozósarokról. Közvetlenül a tető alatt valóban egy igen békés zugra lelhetsz. Azonban ebben az esetben le kell mondanod a tágas ablakokról, amelyek gondoskodnának a megfelelő fényviszonyokról.

A tetőtéri ablakok legfontosabb jellemvonásai

Ugye te sem szeretnéd, ha a gyönyörű, frissen festett falakon a tetőtéri ablak széleinél penészcsíkok kígyóznának lefelé már az első fűtésszezonban? Nem kérdés, hogy a magas minőségű keret, szellőzőrendszer hosszútávon meghatározza a pára-és csepegésmentes nyílászárók minőségét. Ahhoz, hogy biztosra mehess, válassz szakembert, aki részletes terepszemle során kifejezetten a te elképzeléseidhez választ alapanyagot.

Szintén létfontosságú a komfort, esztétikum és a rezsiszámla szempontjából a beszerelés, mikor mérnöki precizitással kell a tető síkjának megfelelően, helyesen beállítani és erősen rögzíteni az ablakot a nyitási irányokat, a párkányt, a méretezést mindekor szem előtt tartva. Nagyon fontos, hogy enélkül teljesen felesleges minőségi nyílászárót vásárolni, mert hézagosan elhelyezve ugyanúgy becsorog rajta az eső, mint a silány minőségűeken.

Így rendezd be az új dolgozószobád

Amennyiben munkára szeretnéd használni a helyiséget, a fényviszonyok még inkább felértékelődnek. Fontos, hogy a munkaállomásodat az ablak közelében helyezd el, ugyanis itt a legkönnyebb a kellő fénymennyiséget biztosítani.

Emellett arra is szánj időt, hogy kiválaszd a megfelelő nyílászárókat. Mit jelent ez? Azt, hogy a természetes fények beengedése mellett legyen árnyékolás is, valamint a szellőztetés se ütközzön problémába.

Gyerekkuckó a cserepek alatt

A fény-árnyék hatásokra és a szellőzésre természetesen akkor is ügyelned kell, ha nem te leszel a szoba lakója. Fontos, hogy amennyiben a gyermeked még kicsi, számára elérhetetlen helyen legyen az ablak zárja, így elkerülhetjük az esetleges baleseteket.

Emellett azt se hagyd figyelmen kívül, hogy a helyiségbe érkező levegő kellően tiszta legyen! Erre kiváló megoldás, ha olyan nyílászárót választasz, amit elláttak por- és rovarszűrő betéttel is, így elkerülheted a később felmerülő tartós légúti megbetegedéseket is.

Ha a fenti aranyszabályokat figyelembe veszed, akkor már könnyebben alakíthatsz ki magadban egy képet arról, hogy milyen nyílászáró lenne az ideális az emeleti helyiségbe. A Velux tetőtéri ablak például rendelkeznek ezekkel a kritériumokkal, ráadásul karbantartást sem igényel. Ha te is szeretnéd biztos helyről és jó áron beszerezni az új ablakidat!

Kérj egyedi ajánlatot, vagy hagyj egy üzenetet a kérdéseddel!

 

 

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás