Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Mitől rezegnek az ablakok?

Mitől rezegnek az ablakok?

Elmegy egy nagyobb autó az utcán, vagy egy hajó a közeli folyón, az ablakok pedig hangosan remegni kezdenek. Ijesztő jelenség, igaz? Főleg az éjszaka közepén, ha erre ébred az ember. Pedig sajnos egyáltalán nem ritka, köszönhetően a nagyon régi, vagy nem régi, de rossz minőségű, esetleg rosszul beépített ablakoknak. Főleg öregebb házaknál fordul elő, ahol az ablakokat sem éppen tegnap tették be. Ezek az ablakok általában fa kerettel rendelkeznek, amiről már pereg a festék, nem zárnak tökéletesen, így érezni a huzatot, ha a közelükbe megyünk. És igen, eléggé berezegnek komolyabb zajok hatására, akár akkor is, ha a zaj kiváltó oka messze van.

 

Nem ez az egyetlen probléma

Az a helyzet, hogy a zajra, mozgásra rezgő ablakokkal nem ez az egyetlen probléma. Általában nagyon gyenge a szigetelésük is, ami miatt télen rengeteg hő szökik ki a lakásból. Ezzel persze a fűtésszámlánk jelentősen megnő. Ezek az ablakok nem is igazán biztonságosak, hiszen ha nem zárnak rendesen, el lehet képzelni, mennyiből áll kinyitni őket egy illetéktelen behatolónak, különösen, ha gyakorlott. A rezgés utalhat arra is, hogy az üvegtábla sincs már megfelelően rögzítve a kerethez – valószínűleg nem kell túlmagyarázni, hogy ez miért is veszélyes. Az ablakok rezgése, zörgése tehát mindenképpen arra utal, hogy nem látják el maradéktalanul minden funkciójukat.

 

Az a biztos, ha cseréljük

Ezen a problémán sajnos csak egyféleképpen lehet tartósan segíteni: ablakcserével. Lehet javítgatni a hibákat, de teljesen felesleges, mert ezek nem fognak 100 százalékos eredményt hozni, és nagy valószínűséggel előjönnek más problémák. Az ablakcsere során legyünk mindenképpen körültekintőek: nagyon nem mindegy, hogy milyen ablakokat helyezünk be. Sajnos ma is lehet silány minőségűeket kapni, amiknél ugyanúgy tapasztalhatjuk majd a rezgést. Nem a fa ablakkal van gond! Azt is meg lehet csinálni jól, úgy, hogy tökéletesen szigeteljen, és ne rezegjen. Amennyiben kiváló minőségű fa ablakokra van szüksége, a lehető legmodernebb üvegezéssel, szigeteléssel, forduljon hozzánk bizalommal!

 
Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás