Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Mitől automata egy küszöb és miért jó ez neked?

Mitől automata egy küszöb és miért jó ez neked?

Terméklapokon, ismertetőkön már bizonyára találkoztál az automata küszöb kifejezéssel. Ám ennyiből még valószínűleg nem sikerült megfejteni, hogy tulajdonképpen mit takar ez a fogalom. Így aztán tanácstalanul vakarhatod a fejedet, hogy jó-jó, de most akkor kell ez nekem vagy nem?

Ez a beépítés egyébként kifejezetten praktikus és hasznos az ajtók esetében. De úgy nehéz döntést hozni valamiről, ha fogalmad sincs, mit jelent. Éppen ezért összeállítottunk egy kisebb ismertetőt, amiből megkaphatod az áhított válaszokat és még a döntésben is segítünk. Vágjunk is bele, hogy a vásárlás idejére már tisztában lehess azzal, hogy mire van szükséged.

Mit jelent az, hogy egy küszöb automata?

Az automata küszöböt a hagyományos típustól eltérően nem az ajtókerethez építik. Ehelyett a nyílászáró aljára kerül fel és ott teszi a dolgát. De ha nem a földre kerül, akkor hogy tudja ellátni a feladatát?

Nagyon egyszerűen. Az ajtóba rögzített tömítés csak akkor lép működésbe, amikor becsukod az ajtót. Ilyenkor egy tömítés ereszkedik le a földre, így lezárja azt a vékony nyílást, ami a padló felett megmarad.

Ma már a nyílászáróval együtt is megkaphatod ezt a fajta küszöböt. De ha esetleg a tiédben nincs ilyen funkció, akkor beépíthető utólag is szakember segítségével.

Mikor hasznos az automata küszöb?

Előfordulhat, hogy nincs lehetőséged hagyományos küszöböt építeni. Vagy egyszerűen csak nem szeretnél, mert már unod, hogy folyton megbotlasz benne és még takarítani is sokkal nehezebb, ha állandón át kell emelni rajta a porszívót. De szerencsére napjainkban már nem kötelező megbarátkoznod ezekkel a jelenségekkel, hiszen az automata küszöbbel búcsút inthetsz nekik.

Emellett sokkal kényelmesebb is ez a megoldás, hiszen nem kell külön bajlódnod a küszöb lerakásával. Az automata verzió ráadásul sokszor még jobb szigetelést is biztosít, mivel egyáltalán nem hagy hézagot. Ennek köszönhetően a huzat, a különféle zajok és a por nem juthat át a csukott ajtó alatti résen.

Mi a baj a hagyományos küszöbökkel?

A hagyományos küszöbbel, mint olyan, nincs baj. Csak egyszerűen az utóbbi években már értelmét vesztette. Korábban ez nyújtotta a megoldást a fentebb említett szigetelési problémákra. Emellett sokszor alkalmazták a helyiségek közötti szintkülönbségek elrejtésére is. Viszont erre ma már vannak sokkal korszerűbb megoldások is.

Ellenben tény, hogy a küszöb teljes elhagyása nem volna bölcs döntés. Ugyanis így odavész a sokat emlegetett szigetelés. És hogy ez miért probléma? Nos, ezt leginkább télen és nyári nagy melegben lehet megtapasztalni, amikor megugrik a számla, mivel az előállított meleg vagy hideg levegő is kiszökik a huzattal együtt a nyílászáró résein át.

A fentiekből tehát látható, hogy egy automata küszöb kifejezetten jó szolgálatot tehet a háznál. Így búcsút inthetsz a beakadó robotporszívónak, az elhagyott papucsoknak és még a bosszantó, bokafagyasztó hűvös levegővel sem kell megbarátkoznod. Ez azért elég ígéretesen hangzik, nem igaz?

Időszerű lenne lecserélni a nyílászáróidat, de még keresed a megfelelő darabokat? Tekintsd meg kínálatunkat karcvédett beltéri ajtókból, melyek nemcsak változatos és esztétikus kivitelben készülnek, de rendelhető hozzá automata küszöb, amit ingyenesen beszerelünk!

 Ha már kiválasztottad az Igazit, akkor a termékoldal alján kérhetsz árajánlatot.

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás