Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Mit tehetünk azért, hogy hűvös maradjon nyáron a lakás?

Mit tehetünk azért, hogy hűvös maradjon nyáron a lakás?

A nyári hónapokban, amikor az esetek többségében tombol a kánikula, érthető módon mindent elkövetünk, hogy a lakásunkat hűvösen tudjuk tartani. Aki teheti, klímát szereltet be, ez azonban nem mindenhol lehetséges, ráadásul nagyon sokat is fogyaszthat, ha igazán meleg van.

A ventilátor igazán melegben kevésnek bizonyulhat, de más módja is van annak, hogy tegyünk a lakás optimális hőmérsékletének megtartásáért.

Számos olyan eszköz létezik ugyanis az építőiparban, ami kifejezetten azt a célt szolgálja, hogy sikerüljön kizárni a kint uralkodó hőmérsékletet, és megtartani a bentit. Bár ezek nyilvánvalóan pénzbe kerülnek, egyszer kell beruházni, aztán hosszú éveken át élvezhetjük áldásos hatásaikat.

 

Használjuk ki az árnyékolástechnikai eszközöket!

A különböző árnyékolástechnikai eszközök, mint például a redőnyök, zsalugáterek csodát művelhetnek a lakás hőmérsékletét illetően. Ezek ugyanis kirekesztik a hőt, még mielőtt az képes lenne bejutni a lakásba.
Ezzel könnyen elérhetjük, hogy a forró napsugarak ne melegítsék fel a szobát, így ha esetleg a klímát használni is kell, lényegesen kevesebbet, mint korábban, vagyis költséghatékonyak is lehetünk!

Egy másik áldásos hatásuk, hogy ezek, mivel kirekesztik a napsugarakat, a bútorainkat, kárpitjainkat is megóvják a kifakulástól, így azok is tovább maradnak szépek. Az árnyékolástechnikai eszközökből motorizált változat is létezik, így még a használatuk is kényelmes, nem kell rángatni a redőny zsinórját.

 

Fontosak a megfelelő nyílászárók is!

Önmagában az, hogy kiválasztjuk a legjobb árnyékolástechnikai eszközöket, nem elegendő, ha közben olyan nyílászáróink vannak, melyek gond nélkül engedik ki-be a hideg, illetve a meleg levegőt.
Nagyon sokat nyom a latban, hogy a nyílászáróknak milyen a hőszigetelő képessége, ha ugyanis nem megfelelő, egy idő után bizony fel fog melegedni a lakás a legjobb redőnyök és zsalugáterek használata mellett is.

Bár a nyílászárók cseréje nem olcsó mulatság, hamar megtérül az ára, télen a fűtésszámla, nyáron a villanyszámla miatt.

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás