Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Mit jelent és miért jó a melegperemes üvegezés?

Mit jelent és miért jó a melegperemes üvegezés?

A jó hőszigetelés minden otthon szempontjából fontos. Egyrészt azért, mert napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap a fenntarthatóság kérdése, másrészt pedig azért, mert egyáltalán nem mindegy, hogy a fűtési időszakban milyen mélyen kell a pénztárcánkba nyúlni.

A jó hőszigetelés egyik kulcsfontosságú elemét pedig egyértelműen a megfelelő nyílszárók jelentik.

Ebben a bejegyzésben megmutatjuk azt, mit jelent a melegperemes üvegezés, és azt is, miért érdemes melegperemes ablakot vásárolni abban az esetben, ha szeretnénk, hogy otthonunkban mindig kellemes hőmérséklet uralkodjon, a fűtésszámla azonban mégse érjen az egekig!

Hogyan működik a melegperemes üvegezés?

Az ablaküveg távtartók egyszerű csíkok, melyek fémből vagy műanyagból készülnek. Ezek választják el és támasztják meg az ablaküveg-rétegeket, valamint segítik azon funkcionális gázok tömítését, melyek az ablakban található üvegtáblák közé kerülnek befecskendezésre, és többek közt a hőszigetelés során is fontos szerepet játszanak.

A melegperemes technológia hatékony hőszigetelési megoldás, mely egy speciális megoldásnak köszönhetően mutat fel megnövelt hőszigetelési értéket. A megoldás lényege, hogy az alumínium távtartó helyett műanyag távtartó kerül az üvegek közé, a külső és belső üvegréteg tehát nem találkozik fémmel.

Ez pedig már önmagában lényegesen javítja az ablak hőszigetelő képességet, hiszen, habár az üveg hőkibocsátási tényezőjét nem, a nyílászáróét azonban jelentősen csökkenti.

A melegperemes üvegezés nemcsak a hőszigetelés szempontjából jelent jó megoldást, hanem a higiénikusabb, egészségesebb háztartáshoz is hozzájárul. A technológia segítségéve ugyanis hatékonyan csökkenthető a nyílászárók a belső oldali páralecsapódása is, ezáltal pedig az otthon nedvesedése, penészedése is elkerülhető.

Miért érdemes melegperemes ablakot használni?

Napjainkban egyre fontosabb kérdésnek számít az energiatakarékosság és a környezettudatosság. Nem véletlen, hogy az újépítésű házakra, valamint a régi épületek felújítására vonatkozó energetikai szabályok egyre szigorúbbak. Manapság már nem mindegy, milyen építőanyagokból és hogyan építkezünk, hanem egyértelműen a leginkább energiatakarékos megoldásra kell törekednünk.

Ennek tükrében nem meglepő, hogy egyre népszerűbbnek számítanak az úgynevezett passzív házak is, melyek lényege, hogy az adott épületben az ideális hőmérséklet jellemzően külön fűtési és hűtési rendszer nélkül is biztosított. Ehhez pedig nagyban hozzájárul az, hogy az építkezés során milyen hőszigetelési képességgel rendelkező nyílászárók kerülnek beépítésre.

Alapvetően elmondható, hogy a melegperemes ablakok tökéletes megoldást jelentenek a passzív házak esetén is, azonban ettől függetlenül nemcsak ilyen esetben alkalmazhatók. Bármely otthonban kiválóan telepíthetők abban az esetben, ha prémium minőségű, igazán hosszúéletű nyílászárókat szeretnénk alkalmazni, melyek garantálják a tökéletes hőszigetelést, ezáltal pedig a gazdaságos és egészséges hétköznapokat.

És hogy miért ennyire hatékony a melegperemes technológia?

Talán kevesen tudják, de a nem megfelelően szigetelő ablakok rengeteg energiaveszteséggel járnak. a legnagyobb hőveszteség pedig az ablakok szélén keletkezik. A melegperemes technológia célja pedig ennek a veszteségnek a lehető leghatékonyabb minimalizálása.

Hatékonyságukat pedig kiválóan igazolja az, hogy a meleg peremezésű, dupla üvegezésű ablakok belső peremének hőmérséklete nem kevesebb mint 65 százalékkal is melegebb lehet, mint a hagyományos, szabványos üveggel és alumínium távtartóval ellátott ablakoké.

Éppen ezért, ha fontos számunkra az energiatakarékosság és szeretnénk, ha hosszútávon pénztárcánk sem sínylené meg a lakásépítést vagy -felújítást, mindenképp érdemes többrétegű, melegperemes technológiával ellátott ablakok beszerelésében gondolkodnunk.

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás