Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Mit érdemes tudni a motoros redőnyről?

Mit érdemes tudni a motoros redőnyről?

A technika folyamatos fejlődése lehetővé teszi, hogy az árnyékolókat is automatizáljuk: motoros funkcióval ellátott redőnyök is kaphatók ma már. Kínálatunkban is megtalálható ez a típus, erről osztunk meg bővebb információkat. A motoros redőny előnyeit és használatának lehetőségeit is bemutatjuk cikkünkben.

Mit jelent, hogy motoros redőny?

A motoros redőny, vagy más néven elektromos, automata redőny egy olyan árnyékoló, amit nem kell kézi erővel mozgatni, hanem valamilyen eszköz segítségével fel-, illetve lehúzhatunk. A beépített motornak köszönhetően ezek a redőnyök akár távirányítással, akár fali kapcsolóval is mozgathatók, és további lehetőségek is vannak.

Ezzel a funkcióval az alumíniumredőnyök rendelkeznek, ezeknek az anyaga teszi ugyanis lehetővé, hogy motorizáljuk őket. Az alumíniumredőny előnyeiről több cikkünkben is írtunk már, érdemes ezt az árnyékolót választani, amennyiben a biztonságra, a hőmegtakarításra, az esztétikára és a könnyű kezelhetőségre is nagy az igény.

A motoros redőnyök nagyban megkönnyítik a mindennapi életet, hiszen számos olyan eset van, ahol szükséges lehet ennek a funkciónak a használatára.

Kinek éri meg motoros redőnyt választani?

Bár még nem sok esetben találkozunk motoros redőnnyel, egyre többen döntenek úgy, hogy új építésű otthonukba ezt a módot választják, de akár egy redőnycsere esetén is szóba jöhet ez a verzió.

A motoros redőny a modern otthonok biztonságos árnyékolója: azok számára ajánljuk, akik eleve okosotthon-rendszerben gondolkoznak, és a lehető legkevesebb energiabefektetéssel szeretnék működtetni eszközeiket.

Egy távirányítással működő redőny hasznos lehet, ha olyan helyen van az ablak, ahol nehezen hozzáférhető a redőnygurtni: például egy szélesebb kanapé van az ablak előtt vagy túl magasan van az ablak. Ilyen esetben körülményes lehet mindig odaférni a nyílászáróhoz, hogy fel vagy lehúzzuk az árnyékolót.

Célszerű akkor is automata redőnyt beépíteni, ha nagy az ablakfelület és nehéz a kézi működtetés, de akkor is hasznát vehetjük a motorizálásnak, ha több redőnyt szeretnénk egyszerre felhúzni vagy leengedni.

Kényelmi szempontokat is figyelembe vehetünk: akár az ágyból sem kell felkelnünk, ha reggel szeretnénk, hogy a nap besüssön a szobába, de még lustálkodnánk egy kicsit – elég, ha megnyomjuk a távirányító gombját, és a redőny magától felhúzódik.

A motorizált árnyékoló nagyon hasznos ott is, ahol idősebbek vagy kisgyermekek élnek a lakásban: egy nehezebben mozgó ember sokkal könnyebben tudja a távirányító által mozgatni a redőnyét, kisgyermekek esetében pedig a biztonság lesz az, ami meghatározó.

A jövőt tekintve azonban azt mondjuk, mindenkinek érdemes motoros redőnyt felszereltetnie, hiszen ezek a típusok akár akkor is vezérelhetők, hogyha nem vagyunk otthon.

Hogyan működik a motoros redőny?

A kínálatunkban kapható alumíniumredőnyök motorizálhatók és további kiegészítőkkel is felszerelhetők. Kérhetjük ezeket fali kapcsolóval, távirányítóval, időkapcsolóval, de akár teljesen automatizált elektronikával is.

Az utóbbi esetben például beállíthatjuk, hogy mikor mozduljon meg a redőny, milyen időjárási vagy fényviszonyok mellett emelkedjen fel, vagy gördüljön le.

Kapható ezekhez a típusokhoz fényérzékelő is, amely által a redőny önműködően tudja szabályozni a bejutó fény mennyiségét, ennek következtében óvni fogja berendezési tárgyainkat a káros napsugárzástól, de akár vihar esetén is leengedi önmagát védve az ablaküvegeket a behatástól.

Amennyiben távolról akarnánk irányítani az elektromos redőnyt, egy applikáció segítségével ezt is megtehetjük. Így nem fogják tudni, mikor nem vagyunk otthon. Ám a motorizált redőnyt egyébként sem lehet kézzel feltolni, így a betörők ellen hatásos.

Mit érdemes még tudni a motoros redőnyökről?

Mivel a motoros redőnyök alapja alumínium, többféle színben kérhetők, nagyon hosszú élettartammal rendelkeznek, jó a hőszigetelésük, könnyen kezelhetők, kiváló ár-érték arányban érhetők el. Keresse munkatársainkat, akik készségesen tudnak válaszolni a felmerülő kérdésekre ezzel kapcsolatban!

Ezek az alumíniumredőnyök elérhetők külső tokos és vakolható tokos változatban is, utólag is beszerelhetők, éppen ezért minden olyan embernek ajánljuk a használatukat, akik modernizálni szeretnék otthonukat.

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás