Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Mire figyeljünk tetőablak választásakor?

Mire figyeljünk tetőablak választásakor?

A tetőtér beépítése magától értetődő lépés, ha a családnak nagyobb helyre van szüksége, de az alapterület bővítésére nincs lehetőség. Nagyon sok házban van beépített tetőtér, ez már nem számít különösebben nagy csodának. Persze a különleges kialakítás más megoldásokat kíván, mint a hagyományos, földszintes házak. Ezt a speciális helyzet a döntött falak adják, amiknek köszönhetően nem lehet például akárhová ugyanolyan ablakot beépíteni, mint a földszintre. Erre a helyzetre kínálnak megoldást a tetőtéri ablakok.

Fontos, hogy jól szigeteljenek

A tetőablak kiválasztásánál nagyon fontos szempont a szigetelés, ugyanis a tetőtérben eleve sokkal nagyobb hangsúlyt kell erre fordítani, mint a ház többi részén. A saját komfortunk érdekében mindenhol érdemes a szigetelést komolyan venni, de a tetőtér sokkal könnyebben felmelegszik nyáron, és lehűl télen, mint az egyéb részei a háznak, és nagyon hamar élhetetlenné válhat, ha nincsen megfelelően szigetelve. A szigeteléshez pedig természetesen a nyílászárók is nagyon sokat hozzátesznek, ezért a saját érdekünkben fontos, hogy odafigyeljünk arra, hogy olyan tetőablakot válasszunk, ami a lehető legjobb hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik.

Eltérő igényekre eltérő megoldások

A tetőablakok nyitási módja teljesen különböző lehet, a hagyományos kilincses megoldáson kívül még többféle van. A gyerekekre való tekintettel akár biztonsági megoldásokat is igénybe vehetünk, így elkerülhetjük, hogy valamilyen szerencsétlen véletlen folytán a gyerek ki tudja nyitni az ablakot, és baleset történjen. Ez gyerekes családoknál egyértelműen fontos szempont lehet.

Természetesen a tetőablakok mérete is egyénileg megválasztható, attól függően, hogy mekkorát szeretnénk. Árnyékolástechnikai eszközök is léteznek tetőablakokra, így nem kell lemondanunk az éjszakai tökéletes sötétségről, és nyáron napközben is ki tudjuk szűrni a forró napsugarakat, hogy tovább maradjon hűvös a tetőtéri helyiségekben.

Természetesen tetőtéri ablakok esetében is nagyon fontos a minőség. Ha ez sikerül jól megválasztani, akkor garantáltan nem lesz probléma az ablakokkal jó hosszú ideig.

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás