Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Mire figyeljünk a tetőtéri nyílászárók esetében?

Mire figyeljünk a tetőtéri nyílászárók esetében?

A tetőtér beépítése nagyon logikus lépésnek tűnik akkor, amikor szükség lenne a ház bővítésére, de az alapterületen ez nem megoldható. Sokan élnek is ezzel a lehetőséggel, azonban a tetőtér olyan problémákat rejt magában, amikkel nem feltétlenül számol az, aki még nem élt életvitelszerűen az emeleten.

Nem olyanok a viszonyok, mint lent

A legtöbb gondot a szigetelés szokta okozni, már csak azért is, mert a tetőtéren keresztül sokkal könnyebben szökik ki a hő, ezért jóval nehezebb megoldani, hogy a belső hőmérséklet komfortos legyen, mint a földszinti helyiségek esetében. Éppen ezért a tetőtérben kiemelten fontos a megfelelő szigetelés, amibe pedig beletartoznak a jól szigetelő nyílászárók is.

Szigetelhetjük ugyanis bármilyen alapossággal a tetőt, illetve a homlokzatot, ha a nyílászárók esetében nem figyelünk oda a hőszigetelő képességre, és silány minőségű, rosszul szigetelő ajtókat és ablakokat választunk. Ebben az esetben számolnunk kell azzal, hogy problémáink lesznek a helyiségek benti hőmérsékletének megtartásával.

A ház minden részében fontosak a minőségi nyílászárók, de a tetőtérben egyenesen elengedhetetlen, hogy odafigyeljünk a legjobb minőség használatára.

A szigetelés elengedhetetlen

Manapság többnyire alapvető elvárásnak számít egy nyílászáróval szemben, hogy megfelelő legyen a hő- és hangszigetelő képessége. Egy tetőtéri helyiség esetében azonban erre fokozottan oda kell figyelni. A tetőablakok között is nagyon jó hőszigetelő képességgel bíró darabokat találunk.

Ha nem vagyunk jártasak abban, hogy mit érdemes választani, kérjük szakember tanácsát. Általánosságban ugyanakkor annyit érdemes tudni, hogy minél vastagabb rétegű az üveg, és minél több légkamra van a keretben, annál jobb lesz a hőszigetelő képesség. Mindez úgy, hogy a szellőzés is megvalósul.

Nem mindegy, milyen az erkélyajtó

Külön figyelmet kell fordítani arra, ha erkély is épül a tetőtéri helyiségekhez. Ebben az esetben ugyanis olyan erkélyajtót kell találnunk, ami szintén jól szigetel. Nagyon sokan azért nem merik bevállalni az erkélyt, mert attól félnek, hogy huzatos és hűvös lesz miatta télen a helyiség, amiből nyílik. A megfelelő erkélyajtót használva azonban ettől nem kell tartani. A lényeg, hogy tetőtér esetében soha nem lehet másodlagos kérdés a hőszigetelés, mert ha nem figyelünk oda erre kellőképpen, akkor sok problémánk lehet a későbbiekben. Ha viszont a megfelelő nyílászárókat választjuk egy kellőképpen szigetelt házban, akkor nem fog gondot okozni.

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás