Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

 Mire érdemes odafigyelned, ha műanyag ajtó vásárláson gondolkodsz?

Mire érdemes odafigyelned, ha műanyag ajtó vásárláson gondolkodsz?

Néhány évvel ezelőtt a műanyag nyílászárók még nem voltak annyira felkapottak, mint manapság. Hogy mi volt ennek az oka? A magyarázat a műanyag ajtó minőségével magyarázható, ami kevésbé volt ellenálló a külső hatásokkal szemben. Rövid időn belül besárgult vagy megfakult a színe, ami rontott a lakás összképén, hangulatán. Ma azonban már más a helyzet, máris eláruljuk, hogy miért.

 

Szerencsére a modern technológia rohamos fejlődésének köszönhetően a rossz minőség immár a múlté és pozitív változások tapasztalhatóak. A gyártók ma már a vevők fejével gondolkodnak és felismerték mennyire fontos, hogy a műanyag ajtók ne sárguljanak be a napfény erős hatására, így UV stabil profilból készülnek.

 

Éppen ezért az elmúlt időszakban a műanyag nyílászárok számos előnyével lehet találkozni, ami főként a minőségében és a tartósságában rejlik. Büszkék vagyunk rá, hogy a nálunk kapható nyílászárók a felhasznált alapanyagoknak köszönhetően elsőosztályú lég- és vízzárási tulajdonsággal rendelkeznek, ami a mindennapos komfortérzet egyik alapvető kulcsa.

 

A könnyebb választás érdekében csokorba szedtük, hogy melyek azok a fő szempontok, amire műanyag ajtó vásárlása során fontos odafigyelned, hogy befektetésed gyorsan megtérüljön és hosszú évekig, évtizedekig bosszúságmentesen tudj gyönyörködni az ajtódban.

 

1. Hosszú élettartam, karbantartás nélkül

 

Egy műanyag ajtó akkor jó, ha kemény PVC-ből készül. Előnye, hogy nem igényel utólagos felületkezelést és megőrzi eredeti színét. Szigorúan csak olyan PVC profilt használunk a gyártás során, amelyek UV fényállóságuk mellett stabil molekula szerkezetűek, azaz több évtizeden keresztül is funkcionálnak.

 

2. Légkamrák fontossága: legyen vagy ne legyen?

A tapasztalatok azt igazolják, hogy a vásárlók nagy hangsúlyt fektetnek a légkamrák meglétére és számára. Ha te is azon agyalsz, hogy hány légkamrás legyen a választott nyílászáró, akkor jól teszed, mivel hőszigetelés szempontjából fontos szerepet töltenek be. De csak akkor, ha a több légkamra mellé megfelelő profilmélység is társul.

Hogy mit jelent ez? Ez biztosítja az műanyag ajtó szilárdságát, ezért figyelj rá, hogy ugyanannyi légkamrával rendelkezzen a tok és a szárnyprofil.

Nagy jelentősége van annak is, hogy a tok és a szárny közti légrés felosztása középtömítéssel mennyire megbízható, a szárny zárt állapotában. Ezek az „apró” részletek mind meghatározzák az ajtó élettartamát.

3. Műanyag ajtók a környezettudatos gondolkodás jegyében

A hivatalos EU-s előírásoknak megfelelően, termékeink 30%-ban újrahasznosított anyagból készülnek. Figyelünk rá, hogy a nálunk megtalálható műanyag összetételű ajtók, tökéletesen megfeleljenek a környezettudatos anyagfelhasználásnak.

Miért fontos ha tudod ezt, mint leendő vásárló? Sajnos sok gyártó állítja, hogy nem dolgozik újrahasznosított anyagból, ami megtévesztő lehet. Viszont a fellelhető barna vagy szürke részek a profilokban nem a szennyeződés miatt, hanem a színezőanyag miatt színeződtek el.

4. Erős tapadási felület

Ha keresgélés közben olyan ablakkal találkozol, ami anyagában fehér, az nem megfelelő, mivel így az újrahasznosított anyag és a valós alapanyag közti tapadás nem olyan erős. Továbbá a két anyag hőtágulása sem egyforma, ami a későbbiekben minőségromlást eredményez.

Bátran kérj árajánlatot!

Ha megszületett a végleges döntés a műanyag nyílászáróról, a kedvező ár és kiváló minőség mellett a műszaki paraméterek ismerete is legalább annyira fontos. Tehát először járj utána, hogy mit szeretnél, milyen célból, majd kérj többféle árajánlatot, külön figyelmet szentelve a profil mélységére és a légkamrák számára.

Ha mindez számodra nehézséget jelent és nem vagy biztos a helyes döntésben, örömmel segítünk. Együtt megtaláljuk az otthonod számára legideálisabb nyílászárót!

 

 


 

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás