Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Milyen szempontok szerint válasszunk ablakot?

Milyen szempontok szerint válasszunk ablakot?

Amikor elérkezik az idő a nyílászárók cseréjére, hamar szembesülhetünk vele, hogy nem olyan könnyű kiválasztani a megfelelő ablakokat. Ez egy nagyon komoly döntés, mivel nem kis összegről van szó, még akkor sem, ha nagy akciókat fogunk ki. Sok tényezőt kell figyelembe venni ahhoz, hogy a legmegfelelőbb ablakokat válasszuk ki minden helyiséghez. Összeszedtük, hogy mire kell odafigyelni ablakválasztásnál!

 

Milyen fekvésű a helyiség?

Ez azért fontos, mert az északi fekvésű helyiségek kevesebb fényt kapnak, általában sötétebbek, és a benti hőmérséklet is alacsonyabb. Ha északi fekvésű helyiségbe választunk ablakot, igyekezzünk minél nagyobbat vásárolni, hogy a lehető legtöbb fény szűrődjön be rajta, ugyanakkor figyeljünk oda a megfelelő hőszigetelésre is, nehogy télen kiszökjön a meleg a nagy ablakon át.
 
A déli fekvésű helyiségek általában kellemesen melegek és világosak. Jó ötletnek tűnhet hatalmas ablakot tenni egy ilyen nappalira például, azonban ezt gondoljuk meg: nyáron, amikor 35 fok van kint, és odatűz a nap, nagyon hamar felmelegszik az adott helyiség. Mindenképpen javasolt a déli tájolású ablakokra redőnyt is szereltetni, hogy a meleg ellen is lehessen védekezni, illetve szükség eseten, például alvásnál, kizárhassuk a sok fényt.
 

Hogyan nyílik az ablak?

Egy ablakot többféleképpen is ki lehet nyitni: simán, vagy éppen bukóra, kifelé vagy befelé, jobbra vagy balra. Természetesen ezek egy részét a ház vagy lakás adottságai határozzák meg, gondolunk itt konkrétan arra, hogy kifelé vagy befelé nyíljon az ablak, illetve jobbra vagy balra, hiszen nem mindegy, mennyire van hely. Azt viszont eldönthetjük, hogy bukó, vagy teljesen nyitható ablakot szeretnénk, esetleg éppen a kettő kombinációját, ami nagyon praktikus, mert bármilyen helyzetben megválaszthatjuk, hogy mennyi levegőt engedjünk be. Bár nem túl elterjedtek, felfelé nyitható (tolható) ablakok is léteznek – ezek akkor jelentenek jó megoldást, ha kevés a hely, hiszen nincs szükség plusz térre ahhoz, hogy kinyissuk

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás