Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Mikor van itt az ideje az otthoni ajtócserének?

Mikor van itt az ideje az otthoni ajtócserének?

Egy modern háznak rendelkeznie kell minden olyan felszereléssel, amelyre a tulajdonosnak szüksége van. A minőségi vakolattól a kényelmes bútorokig vagy a különleges dekorációig, mindennek kényelmes környezetet kell teremtenie. Éppen ezért fontos, hogy az ablakok és ajtók összhangban legyenek az otthon dizájnjával és eleganciájával. Sőt, ez a legrelevánsabb tényező a biztonság érdekében is.

Az ajtók a ház leggyakrabban használt elemei, éppen ezért nagyon fontos, hogy a lehető leghosszabb ideig optimálisan működjenek. Lássuk tehát, mikor kell elgondolkozni a ház nyílászáróinak cseréjén, és mit takar ez pontosan.

Új lakásvásárlás vagy a régi felújítása esetén mindenképp sor szokott rá kerülni. Sőt, érdemes ezzel kezdeni, és első körben egy pillantást vetni a ház ajtóira, mind a belső, mind a bejárati ajtókra. Ezek felmérése után valóban el lehet kezdeni a lakás korszerűsítési projektet.

Itt van néhány dolog, ami indokolja, hogy valóban ki kell cserélni a ház ajtaját:

 • az ajtók nem passzolnak a ház külsejéhez;
 • zárásuk és kinyitásuk a szokásosnál nehezebb;
 • az ajtók kívül és belül egyaránt sérültek;
 • az ajtók bezárása nehéz vagy lehetetlen;
 • az ajtó üvegezett részei töröttek vagy megrepedtek, vagy csúnyán néznek ki;
 • az ajtó közelében lévő falon repedések vannak.

Röviden, ha az ajtó már nem felel meg az igényeidnek, fontold meg a változtatást. És ha az ablakok esetében is hasonló helyzetbe kerültél, akkor természetesen ideje lenne elgondolkodni az ablakok cseréjén is.

A ház ajtóinak cseréje: hogyan válasszuk ki a megfelelőt?

Ha egy ajtóelem megsérül, azonnal ki kell cserélni. Arra azonban nincs garancia, hogy az új komponens alkalmazása után az ajtó megfelelően fog működni, vagy olyan jól fog kinézni, mint korábban.

De ha a kár magasabb, akkor az új ajtó kiválasztására kell összpontosítania. Szóval honnan tudod, hogy jól döntöttél?

Először is döntsd el, hogy melyik ajtót kell lecserélni: a bejárati ajtót vagy a házon belüli ajtót. Ha a külső ajtóról beszélünk, akkor olyan modellt kell választani, amely biztosítja a:

 • betörés elleni védelmet;
 • hő- és hangszigetelést;
 • védelmet a kedvezőtlen időjárási körülmények ellen;
 • magánéletet és biztonságot;
 • hosszú szilárdságot és tartósságot.

És, hogy biztosan illeszkedjen az egész házhoz, azt is nézd meg, hogy milyen külső ajtó panelt szeretnél, akárcsak a színek esetében.

Ami a beltéri ajtókat illeti választhatsz bármilyen típusú és anyagú, üvegezett vagy anélküli ajtót- az ajtó vasalatait mindig figyelembe kell venni, hogy melyik oldalon helyezkedik el, függetlenül attól, hogy milyen típusú termék keltette fel a figyelmed. A vasalat elhelyezkedése alapján tudod a nyitásirányt meghatározni, hogy valóban kényelmesen nyitható és átjárható -e? Komfortosan és kényelmesen tudod -e használni? Nem ütközik-e falnak, bútornak?

Látogass el a hozzád legközelebb lévő Aranyablak szaküzletbe, ahol felkészült kollégáink minden terméket érintő kérdésedre választ adnak.

 

 


 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás