Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Miért szükséges az ajtók időszakos karbantartása, a hosszú távú működés megőrzése érdekében?

Miért szükséges az ajtók időszakos karbantartása, a hosszú távú működés megőrzése érdekében?

Szeretnéd, hogy otthonodat kellemes légkör jellemezze? Nyugodt munkakörnyezetre vágysz, amikor az irodádban vagy? Ha úgy gondolod, hogy igen, akkor ne foszd meg magad a komfort érzetétől és figyelj az ajtók időszakos karbantartására, ami csupán néhány percet vesz igénybe. Bejárati és beltéri ajtóid időszakos karbantartásával megelőzheted azt, hogy rövid idő alatt elromoljanak.

Sokszínű ajtókínálatunk mellett most segítünk néhány egyszerű tanáccsal, amivel könnyedén karbantarthatóak az ajtók. Íme 5 fontos feladat, amelynek segítségével rengeteg időt és pénzt megspórolhatsz a későbbiekben.

 Az ajtózár és a reteszelő rendszer tisztításának módja

Az ajtózár és a reteszelőrendszer alapvető fontosságú része minden ajtónak, ami kifogástalanul kell működjön a biztonság érdekében, ezért azt javasoljuk, hogy:

  • Évente egyszer ajánlott a reteszt és a zárrendszert speciális, finom mechanizmusokhoz való kenőanyaggal megolajozni, amely a kulcsnyílásban és az ajtózár csavarjainak közelébe kerül. A művelet elvégzése után soha ne hagyd ki a következő lépést, azaz 2-3 alkalommal egymás után be kell zárni és kinyitni az ajtót.
  • A nyikorgás megjelenése az ajtó zárásakor és nyitásakor az ajtólap eltolódásából eredően. Mindez a zsanérok beállításával egyszerűen és gyorsan korrigálható. A beállítások segítségével az ajtót megfelelő helyzetbe tudod hozni, és az idegesítő hang azonnal eltűnik.

A viaszos vagy lakkozott fa tisztításának módja

A viaszos vagy lakkozott fa egyik közkedvelt jellemzője, hogy melegséget kölcsönöz a lakás és/vagy a szobák kialakításának, ezért azt javasoljuk, hogy:

  • Megfelelően ápold a fafajtára jellemző speciális termékekkel, hogy az ajtó extra védelmet nyújtson a nedvesség és a fizikai tényezők ellen.
  • A fa vagy a furnérozott ajtók időszakos karbantartása speciális termékekkel történik, amelyeknél figyelembe kell venni, hogy a túlzott nedvesség árthat az anyag textúrájának.

A fémfelületek tisztításának módja

A fémfelületeket könnyű tisztítania, először nedves, majd száraz ruhával, elkerülve a felesleges víz használatát. Emellé azt javasoljuk, hogy:

  • Kerüld a súroló hatású anyagok használatát az ajtót törléséhez, mint például az edényszivacsot.
  • Kerüld az erős oldószerek használatát, például a hígítókat, mert ez nem kompatibilis az ajtó anyagával.

Minőségi ajtóinkat a fentebbi módszerek segítségével sok-sok éven keresztül élvezheted anélkül, hogy sok időt és pénzt kellene költened rá.

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás