Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Miért fontos ismerni a különbséget a PVC és a HPL lemezből készült ajtópanelek között?

Miért fontos ismerni a különbséget a PVC és a HPL lemezből készült ajtópanelek között?

Ma már az emberek elengedték azt a felfogásukat, miszerint csak a fából készült ajtók lehetnek esztétikusak és strapabíróak. A gyors innovációnak köszönhetően a műanyagból készült nyílászárók a legújabb technológiai eljárásokkal készülnek, így kiváló paraméterekkel rendelkeznek. Vagy például nem igényelnek kötelező karbantartást, amivel máris nagy népszerűségre tettek szert.

Persze minőség és minőség közt is különbség van, ezért az is számít, hogy hol vásárolsz. A nálunk kapható ajtók, kizárólag minőségi termékek, sokféle választékban megtalálhatóak, illetve ár-érték arányban is kiváló helyezést értek el ügyfeleink körében.

Milyen funkciót tölt be egy bejárati ajtó?

Biztosítja az épület és a külvilág közti összekötést, vagy épp elválasztást. Továbbá otthonod védelmének egyik, mondhatni legfontosabb őrzője. Mivel szerepe ennyire jelentős, fontos, hogy döntés előtt átfogó képet kapj arról, hogy milyen típust válassz, figyelve minden részletre:

A számodra tetsző ajtó mérete illeszkedik a lakásodhoz?

Milyen zárral, esetleg üveggel kell megrendelni?

Fából, fémből vagy műanyagból készüljön?

A műanyag valóban ideálisabb?

Ha igen, akkor mi a különbség a PVC és HPL lemezből készült között?

Ez utóbbira adunk most választ!

Tudjuk, hogy az esztétikus megjelenésen még nem elég, a kisebb-nagyobb részletek együttese adja meg a tökéletes végeredményt. A magas fokú hőszigetelés, biztonsági funkciók, stabilitás, minimális karbantartási igény mind hozzájárul ahhoz, hogy ajtód otthonod legbiztonságosabb védelmezője legyen.

Ennek első lépése a panel felületének a kiválasztása, ami jelen esetben lehet PVC vagy HPL. Ha számodra is idegenül csengenek, ezek a kifejezések segítünk bemutatni, hogy milyen jellemzőkkel és előnyökkel rendelkeznek a könnyebb döntés érdekében.

Amit a PVC ajtópanelről tudnod kell!

A PVC egy hőre lágyuló, éghető, azonban kémiailag ellenálló, kemény műanyag. A vákuumos technológiával készült panelek mintázata az ajtólap részét képezik, a síkból nagyobb mértékben kiemelkedik. Beépített merevítéseknek köszönhetően kiváló biztonsági tulajdonságokkal bírnak.

Ennek köszönhetően a PVC-ből készült panelek:

– időjárás- és kopásállósága hosszú távon érezhető,

– kiváló hő- és hangszigetelő,

– megőrzi eredeti színét.

 

Amit a HPL ajtópanelről tudnod kell!

A HPL lemezből készült panel gyanta alapú, inox díszítéssel. Az inox elem rögzítése az ajtólap felszínére ragasztással történik, és ezen dekor elem nem képezi részét az ajtólapnak, annak síkjából kis mértékben emelkedik ki. Előszeretettel használják olyan esetben, amikor a szín mellett fontos szempont annak kopásállósága, és könnyű tisztíthatósága.

A HPL panelek előnyei:

– az előbb felsorolt PVC panelek összes előnyös tulajdonságát hordozza magában, illetve

– erősebb és stabilabb,

– számos színben kapható: fehér, aranytölgy, dió, mahagóni, antracit és sötét tölgy.

A panel felületének kiválasztása után következhet a forma kiválasztása. Széles kínálatból sok klasszikus vagy éppen modernebb kivitelezés is a rendelkezésedre áll.

Esetleg olyan ajtót is lehet választani, amely díszítő elemeket tartalmaz, például rátétek vagy barázdák. Mindezeket figyelembe véve tudod kiválasztani azt a kültéri ajtót, ami majd sok évtizeden keresztül megfelelő lesz családod számára.

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás