Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Miért érdemes üvegezett bejárati ajtót választani?

Miért érdemes üvegezett bejárati ajtót választani?

A bejárati ajtó anyagának kiválasztása sem egyszerű feladat, hát még, ha a dizájn kérdésében is dönteni kell.

Egy- vagy kétszárnyú legyen? Tele vagy üvegezett? És ha ez utóbbi, milyen üvegtípus kerüljön az ajtóba?

Egy biztos: az üvegezett bejárati ajtó mindig is az esztétikusabb nyílászárók közé tartozott és tartozik ma is, ezért érdemes időt szánni arra, hogy megnézzük, milyen lehetőségeink vannak e téren.

Az üvegezett bejárati ajtó anyaga

A bejárati ajtók legfőbb szerepe a külső behatások elleni védelem, éppen ezért sokan gondolják úgy, hogy nem jó egy üvegezett bejárati ajtó. Ám ez tévhit, hiszen ezek a nyílászárók ugyanolyan biztonságosak, a hő- és hangszigetelésük is jó, de ami igazán lényeges: rendkívül dekoratívak.

Sokkal szebben mutat a ház bejárataként egy olyan ajtó, amely nem teljesen tömör, hanem valamilyen mintával van díszítve – és ez lehet éppen üveg is. Hívogatóbb, barátságosabb hangulatot áraszt, nem mellesleg egyedivé teszi otthonunkat, mivel többféle üvegtípus közül is választhatunk.

A bejárati ajtók közül a fa és a műanyag esetében van mód üvegezésre, az acél bejárati ajtók tele kivitelűek, nagyon masszívak. Az előbbiek is biztosítják a kellő védelmet, de emellett hozzájárulnak az esztétikum növeléséhez is.

Miért érdemes üvegezett bejárati ajtót választani?

Nemcsak kintről nézve okoz szép látványt egy üvegezett bejárati ajtó, odabentről szemlélve is jó érzést nyújt. Gondoljunk csak bele! Egy üvegmintákkal díszített bejárati ajtón keresztül beárad a fény, így akár a reggeli készülődést is örömtelibbé teheti az előszobában.

Másrészt az üveg rendkívül jó hőszigetelő tulajdonsággal is rendelkezik, így egyáltalán nem gond, ha az ajtólapban egy-egy üvegminta található. Egy műanyag ajtóba illesztett üvegdísz különösen szép hatást kelt, és energiahatékonyság szempontjából is megfelelő választás.

Attól sem kell félni, hogy belátnak az utcáról az üvegezett részen keresztül, hiszen lehet olyan mintázatot választani, amely ezt lehetetlenné teszi, akárcsak a kilátást. Kérje munkatársaink segítségét ez ügyben! Szakképzett eladóink bármiben a rendelkezésére állnak, amennyiben felkeresi üzletünket a termékek megtekintése céljából.

Milyen üvegezést lehet kérni?

Érdemes a bejárati ajtó színével, illetve a ház többi elemével harmonizáló üvegmintát választani. A következő lehetőségek állnak rendelkezésre:

  • katedrál üvegek,
  • savmart üvegek,
  • reflexiós üveg,
  • igény esetén Tiffany üveg és betörésbiztos üvegezés is kérhető.

E típusokon belül is rengeteg a választék. Egy korábbi cikkünkben áttekintettük a beltéri ajtók üvegezéséhez használt mintázatokat, érdemes elolvasni ezt a szakmai írást a választás előtt.

A reflexiós üvegek azok, amelyekről célszerű bővebben szót ejteni, hiszen ez iránt érdeklődnek a legtöbben. A reflexiós üvegek részben tükröződnek, amelyik oldalukon több a fény, ott a tükörképünket lehet látni, míg a másik oldalon átlátszó az üveg.

Ez gondot jelenthet sokak számára, ha este felkapcsolják a villanyt az előszobában, hiszen ilyenkor kintről be lehet látni, kilátni viszont nem. Éppen ezért lehetőség van a reflexiós üveg float üvegét savmartra cserélni, így megszűnik az átláthatóság.

Különlegesen szép üvegezett bejárati ajtók

Végezetül bemutatjuk, melyek a legkedveltebb üvegezett bejárati ajtók a kínálatunkban. A műanyag és a faajtók között is találhatók igazán esztétikus modellek, amelyek családi házak ékei lehetnek:

A hagyományos stílus kedvelőinek ajánljuk a fenyőből készült Topáz bejárati ajtót. A modern otthonok bejáratához tökéletes választás a szögletes formákkal díszített Smaragd, egyenes, 4 üveges ajtó fából. Egészen különleges hatást kelt az Amazonit üveges fa bejárati ajtó.

A műanyag bejárati ajtók esetében is széles a választék. Íme, néhány kedvelt típus a Brügmann ajtók közül:

Nézzen szét kínálatunkban, tájékozódjon a lehetőségekről, és a kiválasztott ajtóra kérjen árajánlatot! Munkatársaink felveszik Önnel a kapcsolatot és meg tudják beszélni a további teendőket.

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás