Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Miért a bukó-nyíló ablak a legjobb választás?

Miért a bukó-nyíló ablak a legjobb választás?

Ablakcsere? Házépítés? Bármelyikről is legyen szó, a bukó-nyíló ablak mellett számos érv szól. Ezek a nyílászárók ugyanis több ponton záródnak, és többféleképpen használhatók. Ismerje meg Ön is a bukó-nyíló ablak előnyeit!

Mit jelent a kifejezés: bukó-nyíló ablak?

A modern otthonok elképzelhetetlenek e nyílászáró nélkül, a legtöbb helyen bukó funkcióval is ellátott ablakokat – sőt erkélyajtókat – találunk. Ez a szerkezet nagyon praktikus, hiszen szabadon határozhatjuk meg, mikor milyen állásba tesszük az ablakot, szabályozva így a beáramló levegő mennyiségét.

A nyíló ablakokat mindenki ismeri: a kilincs 90 fokos elfordításával akár teljesen kitárhatjuk a szerkezetet, csupán a vasalat felőli részen rögzül a profil a tokhoz. A buktatás esetén az ablak nem jobbra vagy balra nyílik, hanem lefelé, de csak kis szögben. A zárt rész lent található. A kilincset ehhez 180 fokban kell elforgatni.

Miért éri meg bukó-nyíló ablakot választani?

Minden érdeklődőnek azt javasoljuk, hogy olyan nyílászárót szereltessen be otthonába, amely mindkét funkciót ellátja. A buktathatóság ugyanis egy olyan extra, amely bizonyos helyzetekben nagyon hasznosnak bizonyul. Lássunk is konkrét példákat erre!

A kialakításnak köszönhetően a bukó ablakon keresztül nem áramlik be annyi levegő, mint nyitott állapotban, és mivel több ponton záródik az elem, ideális akkor használni így az ablakot, ha huzat van a lakásban. Nem kell attól tartanunk, hogy a szél majd ide-oda csapkodja az ajtókat vagy az ablakot. Biztonságosan szellőztethető a helyiség zordabb idő esetén is.

Ha esik az eső, de mi levegőztetni kényszerülünk, jó, ha a redőnyt résnyire lehúzzuk és bukóra nyitjuk az ablakot. Ezért is szoktuk javasolni vásárlóinknak, hogy az ablakvásárlással egyidőben a redőny beszerzéséről is gondoskodjanak, hiszen ennek a terméknek is sok hasznos funkciója van.

Ha nem akarjuk, hogy teljesen kihűljön a lakás, de szeretnénk, hogy azért járja át a friss levegő a szobákat, nyissuk ki bukóra az ablakot lehúzott redőny mellett! Ha el is megyünk közben, maradhat így: senki sem fogja tudni, hogy az ablak nem zárt állapotban van, így nem próbálkoznak idegenek a behatolással. Tavasztól őszig kihasználhatjuk a bukó-nyíló ablak előnyeit napközben és éjszaka is.

Ha háziállatunk van, akkor is érdemes a nyílászárót ebbe az állásba állítani. Mint mondottuk, erkélyajtóknál is meg lehet ezt oldani, így a kis kedvencünk nem tud kiszökni, elkóborolni, amíg mi nem vagyunk odahaza.

Mit kell még tudni a bukó-nyíló ablakokról?

Jellemzően a műanyag ablakokat szerelik fel ezzel a két funkcióval, de természetesen a fa- és alumíniumablakok is kaphatnak bukó-nyíló vasalatot. Az egyszárnyú bukó-nyíló ablakok a legismertebbek, de készülhet ilyen verzió kétszárnyú ablak esetén is. Remek választás akkor, ha vannak helyzetek, amikor nem tudunk vagy nem szeretnénk teljesen nyitott ablak mellett aludni, tevékenykedni.

Valójában minden helyiségben ideálisak: konyhában, étkezőben, nappaliban, hálószobában, gyerekszobában és még a fürdőben, spájzban is. Méret tekintetében is van választási lehetőség, kisebb nyílászárók is készülhetnek ebben a kivitelben.

Amit érdemes még tudni: az újabb bukó-nyíló ablakok résszellőző funkcióval is el vannak látva. Ilyenkor nem kell kinyitnunk az ablakot semennyire, csupán a kilincset 45 fokos szögbe beállítani. A zárószerkezetek elmozdulnak annyira, hogy levegő áramoljon be a lakásba anélkül, hogy hőmérsékletvesztés történne. Ha tehát hosszabb időre elhagyjuk az otthonunkat, de gondoskodnánk a szellőztetésről, mert nem akarjuk, hogy a magas páratartalom miatt bepenészedjenek a falak, ezt a funkciót hasznosíthatjuk!

A kínálatunkban kapható műanyag ablakok, erkélyajtók kérhetők bukó-nyíló változatban! Ezt a kiváló minőségű vasalatok teszik lehetővé. Érdeklődjön üzleteinkben a méretekről, a színekről és a nyitásirányokról! Munkatársaink segítségére lehetnek abban is, hogy eldöntse, egy- vagy kétszárnyú nyílászárót érdemes-e beszereltetnie.

Modern otthonába válassza a legmodernebb kivitelezésű, magas hő- és hangszigeteléssel ellátott, biztonságos műanyag ablakokat!

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás