Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Mennyire szűrik a zajt a nyílászárók?

Mennyire szűrik a zajt a nyílászárók?

Van azonban még valami, amivel kevesebben foglalkoznak, de bizonyos helyeken kiemelt jelentőségű lehet, ez pedig a hangszigetelő funkció. Nyilván aki egy csendes, vidéki utcában él, annak huszadrangú, hogy mennyire tudja az ajtó, illetve az ablakok kizárni a hangokat. De aki egy forgalmas város közepén él, annak nagyon nem mindegy, hogy vajon a nyílászárók mennyire hangszigetelnek.

Társasházban is számíthat

Természetesen az egyes darabok ebből a szempontból és eltérőek lehetnek, vannak olyan ajtók és ablakok, amelyeknél ez a funkció kevésbé működik jól, és vannak, amik kifejezetten ajánlottak abban az esetben, ha az ember hangszigetelt nyílászárókat szeretne.

Ahogy már említettük, a zajszigetelés fontos szempont lehet például egy nagyváros közepén, ahol folyamatos a forgalom és a nyüzsgés. De például a bejárati ajtó esetében akkor is jól jöhet, ha társasházban él az ember, ahol a folyosón jönnek-mennek a szomszédok, és ő ezt nem feltétlenül szeretné végighallgatni naponta többször. Egy jól hangszigetelt ajtó megkímélhet attól, hogy a folyamatos folyosón trappolás megzavarjon a mindennapi tevékenységek során.

A beltéri ajtóknál is jól jöhet

Kevesen gondolnak rá, de akár lakáson belül is jól jöhetnek a hangszigetelt nyílászárók, hiszen a lakásban élők így kevésbé zavarják egymást a mindennapok során. Biztos mindenki volt olyan helyzetben, hogy szeretett volna egy kis csendet, hogy pihenhessen, dolgozhasson, tanulhasson, de nem tudta ezt kivitelezni, mert a család többi tagja viszont élte az életét – ezzel semmi gond nincsen, csak hát ha az ember koncentrálni, illetve elaludni próbálna, akkor zavaró lehet, hogy a másik helyiségben történt beszélgetéseket teljes mértékben halljuk.

Ha a lakáson belül is hangszigetelt nyílászárók mellett tesszük le a voksukat, akkor minden további nélkül tudunk pihenni akkor is, ha mások is vannak otthon, illetve a munka és a tanulás sem jelenthet problémát csukott szobaajtók mögött.

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás