Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Megtervezted már a nyílászárók cseréjét?

Megtervezted már a nyílászárók cseréjét?

Megtervezted már a nyílászárók cseréjét?

Lassan beköszönt a tavasz, vele együtt pedig a jó idő. Ha van ideális időszak a nyílászárók cseréjének lebonyolítására, akkor ez az. Az ilyen jellegű munkálatokat bármikor meg lehet ugyan csinálni, a legegyszerűbb mégis tavasszal, a nyári kánikula előtt, a téli hideg után. Egész egyszerűen azért, mert a nyílászárók cseréje azzal jár, hogy hosszabb-rövidebb ideig kénytelenek vagyunk nélkülözni egy-két ablakot vagy ajtót, és ez sem akkor nem szerencsés, ha épp mínuszok röpködnek, sem akkor, ha nagyon meleg van.

A nyílászárók cseréjének persze nem esik neki az ember csak úgy, egyik pillanatról a másikra. Ezt a folyamatot érdemes alaposan megtervezni, egyrészt a felmerülő költségek miatt, másrészt azért, hogy a lehető legjobb döntést hozzuk meg az új ajtókkal és ablakokkal kapcsolatosan és minden zökkenőmentesen haladjon.

 

Mit kell átgondolni, mikor nyílászárót cserélünk?

Egyrészt fontos, hogy hová, milyen jellegű, mekkora ablakokat és ajtókat szeretnénk. A méret alapvető fontosságú, hiszen ez fogja meghatározni, hogy mennyi természetes fény tud beáramlani egy-egy helyiségbe, így azt is, hogy milyen világításra van szükség. Ha már a fénynél tartunk, érdemes már ezen a ponton eldönteni azt is, hogy milyen árnyékolástechnikai eszközöket szeretnénk alkalmazni: akarunk-e például redőnyt, spalettát, zsalugátert.

Fontos kérdés az is, hogy egy ajtó vagy ablak merre nyílik és hogyan. Ebben a kérdésben elsődlegesen az szokott döntő lenni, hogy merre van hely és mekkora, hiszen ez kell ahhoz, hogy egy ajtót vagy ablakszárnyat kinyithassunk. Ha minden irányban elférünk, akkor az dönt, mi a kényelmes, melyik irány áll kézre. Amennyiben a rendelkezésre álló hely nem korlátlan, ez könnyen lehet, hogy egyértelműen behatárolja, merre mozoghatunk.

Amire még érdemes mindenképpen odafigyelni, az a nyílászárók hőszigetelő képessége és szellőzése, ugyanis az ablakokon és ajtókon rengeteg hő szökhet ki, ha a szigetelésük nem jó. Az energiatakarékosság és a költséghatékonyság jegyében olyan ajtókban és ablakokban gondolkodjunk, amik jól szigetelnek, emellett megfelelően szellőzni is tudnak.

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás