Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Közeleg a nyár, gondoljunk az árnyékolásra!

Közeleg a nyár, gondoljunk az árnyékolásra!

Aki szenvedett már végig egy egész nyarat amiatt, hogy a lakása gyakorlatilag elviselhetetlen hőmérsékletűre melegedett fel, az tudja, hogy mennyire fontos a megfelelő árnyékolástechnika. Az árnyékolásnak köszönhetően ugyanis a nemkívánatos napsugarakat viszonylag ki tudjuk zárni a lakásból, vagy legalábbis kellőképpen meg tudjuk szűrni ahhoz, hogy ezek ne melegítsék pluszban a benti levegőt. Azt nem állítjuk, hogy egy egyszerű árnyékolástechnikával meg tudunk tartani egy kellemes 21-23 fokos hőmérsékletet a lakásban nyáron, azonban azért tehetünk, hogy legalább élhető maradjon a lakásunk klíma nélkül is.

Kizárja a forró napsugarakat

A meleg nyári napokon a redőny életmentő tud lenni, ugyanis ez az az eszköz, amivel nappal is akár éjszakai sötétséget tudunk biztosítani a lakásban. A célunk természetesen nem ez lenne, hanem az, hogy a meleget kint tartsuk, de a redőny ehhez is nagymértékben hozzá tud járulni. Éjszakai sötétséget nem kell varázsolnunk ahhoz, hogy hatékonyan kint tudjuk tartani a forró napsugarakat, de könnyen meg lehet találni az arany középutat, hogy még lássunk a lakásban, de kellemesen hűvös levegőt tudjunk magunknak biztosítani, köszönhetően a redőnyök lyukacsos felépítésének.

Ha épp cserélünk, váltsunk redőnyösre!

Ha éppen nyílászáró csere előtt állunk, akkor itt a remek alkalom arra, hogy egy redőnyös ablakot válasszunk a kritikus helyiségekbe, vagy leginkább mindegyikbe. Ha most nem tervezünk nyílászáró cserét, és a meglévő nyílászáróink nem redőnyösek, akkor is van megoldás számunkra. Ugyanis léteznek utólag beszerelhető redőnyök is. Ezeknél annyi a különbség az eleve redőnyös ablakokhoz képest, hogy a redőny egy külső tokba tekeredik fel, nincsen a tok elrejtve, merthogy erre az ablak beépítése során lenne lehetőség.

Amennyiben valamiért nem tudjuk, vagy nem akarjuk a redőnyt választani megoldásnak, még vannak további lehetőségeink. Például reluxa, vagy kihúzható árnyékoló tető, esetleg a sötétítő függönyök is segíthetnek, de csak abban az esetben, ha tényleg jól szűrik a napsugarakat, és nem díszfunkciót töltenek be.

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás