Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Kőpárkányok, könyöklők a választékban!

Kőpárkányok, könyöklők a választékban!

Kül- és beltéren egyaránt mutatós, időtálló párkánymegoldásokról lesz szó ebben a cikkben. Megmutatjuk hova, és milyen megfontolásból érdemes elhelyezni ezeket, ha kicsit mélyebbre ássuk magunkat a témában.

Nem véletlen, hogy ezek a variációk is megjelentek a kínálatunkban! De miből készülnek pontosan a kőpárkányok és könyöklők, és mennyire megbízhatóak? Nézzük meg!

Miért népszerűek?

A kőpárkányok 7-8 hozzávalóból összeállított üvegszálerősítéses betonból készülnek. Ezáltal tartósak, erősek, és legyen szó az időjárás viszontagságairól, vagy a karcolásról, karistolásról rendkívül ellenállónak bizonyulnak. Vízállóságukat a hidrofobizáló adaléknak köszönhetik, tűzálló tulajdonságukkal együtt univerzálisan használhatók kint és bent, akár a kandallók díszítéséhez is! Mivel szabadon szabhatók, praktikus megoldást biztosítanak az egyedi méretezéshez és beépítéskor szükséges igazításokhoz.

Dekoratív kőpárkányok

A párkányok és könyöklők kínálatában a 3D-s felületek hihetően utánozzák a fa, vagy a kövek mintázatát, így nagyon széles palettát vonultatnak fel színek, stílusok tekintetében. A jó minőség és a masszív felépítés mellett tökéletes esztétikai élményhez is juttatnak, ha a lakásunkhoz, külső falszínekhez passzoló darabokat válogatunk össze.

Hogyan válasszunk?

Ha a kőpárkányokra, könyöklőkre esett a választás, és ezt a megbízható, időtálló támaszt szeretnénk beépíteni otthonunkba, akkor fontos, hogy a felhasználás szerint is a megfelelőt válasszuk. Legyen szó a külső- vagy a belső párkányokról, könyöklőkről, vagy a kandalló díszítéséről fontos az esztétikus megjelenés. Ehhez kő- és famintázatú árnyalatok közül válogathatunk.

Kőhatású mintázatok közül a hűvösebb antracitot, fehéret, és a melegebb árnyalatú rózsát és travertint is választhatjuk, melyeket első körben az oldalon is összehasonlíthatunk. Ugyanakkor a legjobb, ha ezeket saját szemünkkel is megnézzük, ugyanis az élő fények, illetve a mintázatokban előforduló különbségek miatt jobb, ha kézbe vesszük, körbejárjuk őket egy kicsit a végleges kinézet tesztelése okán.

A fahatású kőpárkányoknál szintén érdemes élőben is csekkolni a beige, a tölgyek, a mahagóni és a dió színeit, mielőtt végleg hazavisszük. Ezek a természetesebb színek, famintázatok másképp alakítják a megjelenést, mint a kőhatású párjaik. Nehéz megmondani, hogy adott esetben kültéren, beltéren, vagy mindkét oldalon kombinálva érvényesülnek- e legjobban, hiszen ehhez ismernünk kell saját otthonunk falszíneit, berendezését, az egész szoba, épület atmoszféráját.

Éppen ezért a digitális képek megtekintése mellett ajánljuk, hogy nappali fényben pompázó tényleges színeket, színhatásokat, mintázatokat a személyesen is tekintsük meg! Kollégáink készséggel segítenek a műszaki paraméterek átnézésében, illetve az apróbb, specifikus részletekre is felhívhatják a figyelmet, így biztonsággal vásárolhatjuk meg a megfelelő darabokat.

A méretekről már az oldalon is egy átlátható táblázat nyújt felvilágosítást. Amit fontos kiemelni, hogy a csepegtető 4 cm-es magassága az eleve vízálló, tűzálló tulajdonságain túl is hozzájárul a kültéri esőcseppek, hóolvadék biztonságos lepergetésére, hogy ne a fal és a színezés lássa kárát az időjárási viszontagságoknak.

Emellett a könnyen tisztítható felület biztosítja, hogy a minimális szennyeződést, port egy mozdulattal letörölhessük a párkányokról.

Az árakról és a szolgáltatásokról előre, a látogatást megelőzően is informálódhatunk, ha az oldalon az ajánlatkészítőt használjuk. Személyes látogatásunk során pedig érdemes a házunk homlokzatáról, a kertről vagy az erkélyről, belső terek esetén az adott szobáról és ablakokról, építkezés esetén a látványtervről egy- egy fotót, rajzot magunkkal vinni, hiszen így minden kérdésünk, aggályunk megválaszolható az üzletben!

Összességében elmondható tehát, hogy a kőpárkányok színes, 3D-s mintázatú megoldásai egy masszív, időtálló megoldást jelentenek a kültéri- és beltéri ablakok, valamint a kandallók esetében is. Kialakításuk, szabhatóságuk és dekoratív megjelenésük praktikus és tartós megoldás lehet. 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás