Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Karcvédett vagy dekorfóliás beltéri ajtó lesz a jó választás?

Karcvédett vagy dekorfóliás beltéri ajtó lesz a jó választás?

Sokan tanácstalanok, mikor a beltéri ajtó kiválasztására kerül a sor, hogy karcvédett vagy dekorfóliás ajtó lesz-e a megfelelő az otthonukba. Mint minden esetben, itt is több dolgot kell mérlegelni, de a két típus bemutatásával segíthetünk a döntésben.

Mi az a karcvédett ajtó?

A karcvédett beltéri ajtók iránt egyre nagyobb a kereslet, hiszen strapabíró, minőségi, időtálló ajtókról van szó, amelyek remekül mutatnak a lakásban. Felületük olyan fóliával van bevonva, amely karcálló, innen ered a másik elnevezésük: CPL ajtó.

A CPL egy angol kifejezés rövidítése: „continuous pressed laminate”, amit magyarra úgy fordíthatnunk, hogy folyamatos nyomás alatt laminált. Ezekre az ajtókra egy melamin akryl fólia kerül a laminálás során.

Főbb jellemzője a típusnak, hogy rendkívül sokoldalúan felhasználható és a mérete is igény szerint kialakítható. Készülhet belőle akár kétszárnyas kivitel és tolóajtó is. Tele és üvegezett változatban is elérhető karcvédett ajtó az üzleteinkben, sőt fémcsíkkal díszített modellek is kaphatók. A szín tekintetében sincs különösebb megkötés, ráadásul a két oldal eltérő színben is készülhet.

A karcvédett beltéri ajtók ellenállnak a kisebb behatásoknak, így ha van kisállat a lakásban, akkor mindenképpen ez a típus bizonyul jó választásnak. Mivel könnyen takaríthatók, a kisgyermekek rajzai is egyszerűen letörölhetők a felületükről. Sőt! Parázsálló tulajdonsággal is rendelkezik minden karcvédett beltéri ajtó.

További előnyük, hogy saját gyártású termékek, így gyorsan szállíthatók, és különböző extrákkal is kérhetők, például a belsejükben található papírrács cserélhető furatolt forgácsra, vagy LDF betétre is a jobb hőszigetelés érdekében, esetleg kérhetők thermotech acélmerevítéssel is, amely növeli az ajtólap ellenállóságát a két helység közti eltérő hőmérsékletből adódó igénybevétellel szemben.

A dekorfóliás beltéri ajtó

A dekorfóliás beltéri ajtó esetében a kedvező ár-érték arányt érdemes elsősorban kiemelni, hiszen a kiváló minőség itt is adott, ám a felhasználási lehetőségek korlátozottabbak. Például csak szabványméretben kérhetők, egyéni ajtóméret kialakítására ez esetben nincs lehetőség.

A dekorfóliás beltéri ajtókra nem melamin akryl fólia, hanem egy kevésbé ellenállóbb fólia kerül, így nem karcvédettek. Alkalmazásuk olyan helyen célszerű, ahol kisebb az igénybevétel – például hétvégi házakban, nyaralókban.

Sokan választják azonban otthonukba is a dekorfóliás ajtókat, mert ezek is kaphatók tele és üvegezett változatban is, továbbá gyorsan, raktárról szállíthatók. Ha nincs különösebb egyedi igény, és sikerül a megadott 6-féle szín közül is megtalálni a megfelelőt, akkor ezt a beltéri ajtót érdemes megrendelni.

Az ajtólap 40 mm vastag, HDF lemezzel borított, ami falcolt, az eleje és a hátulja dekorfóliázott, az éle fóliázott Csak papírrács betéttel készül. Kapható átfogó és blokk tokkal is. Különböző extrákat is lehet mellé kérni, például szellőzőrácsot vagy automata küszöböt.

Összehasonlítva: karcvédett vagy dekorfóliás ajtó?

A kérdés megválaszolása előtt, érdemes tisztázni, hova, milyen célból szeretnénk beltéri ajtót, mennyit és milyen méretben. Mivel mindenki szereti, ha otthonában rend és harmónia uralkodik, egyértelmű, hogy egy házépítés vagy lakásfelújítás során az egységes dizájn kialakítására törekszünk, így minden szobához ugyanolyan színű nyílászárót szeretnénk. A karcvédett ajtók többféle színben érhetőek el, így nagyobb lehetőséget biztosítanak az egyedi dizájni kialakítására.

Használja ajtótervezőnket, ez is segíthet a döntésben! A fürdőszobához érdemesebb olyan típust nézni, amely jobban ellenáll a párának, nedvességnek, ez esetben is a karcvédett ajtó a megfelelőbb.

A gyerekszoba, hálószoba ajtajára is érdemes figyelni: legyen-e üvegezett? A zaj- és hőszigetelés fontossága is befolyásolhatja a döntést. Nappali esetén pedig, ha falba tolható vagy fal előtt tolható ajtóra van szükség, akkor mindenképp a karcvédett ajtót érdemes választani.

Mi a közös a CPL bevonatú és dekorfóliás ajtóban? Mindkét típust mi magunk gyártjuk újszilvási üzemünkben, így a lehető legrövidebb időn belül tudjuk szállítani a megrendelt termékeket. Jó minőségű, extrákkal is felszerelhető nyílászárók. Kérhetők BB, PZ és WC zárral is. Az ajtókhoz való kilincset a beltéri ajtók kategórián belül lehet kiválasztani.

Munkatársaink mindenben tudnak segíteni, keresse fel üzletünket a legközelebbi településen, és tekintse meg a kiállított nyílászárókat ott helyben!

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás