Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Karcvédett intarziás beltéri ajtó: szinte végtelen lehetőség

Karcvédett intarziás beltéri ajtó: szinte végtelen lehetőség

Az Aranyablak nyílászárói között talán legnépszerűbbek a karcvédett, más néven CPL ajtók, azon belül is az karcvédett intarziás beltéri ajtók. Ennek oka nem véletlen: egy igen strapabíró és többféleképpen kialakítható ajtótípusról van szó: az intarzia egyes elemei, valamint az ajtó és tok is lehet eltérő színű ugyanis! Lássuk, mik a főbb jellemzők!

A karcvédett ajtók jellemzői

Beltéri ajtó kínálatunkban háromféle típus a legkeresettebb:

Bár első ránézésre nincs köztük nagy különbség, érdemes tudni, hogy a dekorfóliás beltéri ajtók a legkevésbé strapabíróak és csak szabványméretben érhetők el. Színválaszték tekintetében is alulmaradnak a másik két típussal szemben, ugyanakkor az áruk rendkívül kedvező. Azt szoktuk ajánlani, hogy olyan helyekre válasszák ezt a nyílászárót, amely kevésbé van kitéve a gyakori használatnak, például nyaralók, hétvégi házak esetében lehet jó alternatíva.

A festett MDF ajtók képviselik a prémium minőséget: nagyon strapabíróak, és a RAL-színskála alapján többféle színben is kérhetők, egyedi méretben is gyártjuk őket. Igényes, szép kivitelűek, felújító festést nem igényelnek. Egyedi mintázattal is kérhetők.

Árban és minőségben is a két fent említett változat között helyezkednek el a karcvédett beltéri ajtók, amelyek napjaink legnépszerűbb nyílászárói: akár családi házakban, akár otthonos kis lakásokban is ideálisak, de irodák, szállodák számára is ezt a típust szoktuk ajánlani.

Előnyös tulajdonságuk közé sorolható, hogy nem hagynak rajtuk nyomot a kisállatok mancsai, ezenkívül a lehulló parázsnak és a vízgőznek is ellenállnak. Akár a gyermeki rajzok, firkálások is könnyedén eltávolíthatóak róluk.

CPL ajtó: mit jelent ez?

A karcvédett ajtókat gyakran CPL ajtóknak is nevezik, a fő jellemző, hogy itt az ajtólap melamin akryl fóliával van borítva. A CPL (continuous pressed laminate) rövidítés arra utal, hogy a laminálás folyamatos nyomás alatt történt.

Ennek a külső borításnak köszönhető, hogy az ajtó karcvédett, kopásálló, azaz a kaparászások, firkálások nyomai egyszerűen eltávolíthatók, nem okoznak maradandó károsodást a felületen.

Miért érdemes karcvédett intarziás beltéri ajtót választani?

Ha a fent említett népszerű ajtótípusok közül a CPL ajtók mellett voksol valaki, akkor további lehetőségei vannak arra nézve, milyen szobaajtót válasszon. Ugye, hogy nem is egyszerű a döntés?

A típuson belül ezeket kínáljuk:

  • tele
  • üvegezett
  • biztonsági üveges
  • fémcsíkos
  • intarziás

Mi most ez utóbbit mutatjuk be részletesebben, lévén, hogy ez iránt nagy a kereslet. Az ok pedig egyszerű: a karcvédett intarziás beltéri ajtók esetében nemcsak egy sima felülettel találkozunk, hanem izgalmas formákat alakíthatunk ki a beépített elemeknek köszönhetően.

Az intarzia szó jelentése: beágyazás, berakás – az eljárás a bútorgyártásban ismert. A kínálatunkban kapható modellek vízszintes és függőleges mintázatokkal érhetők el. Modern, divatos megoldások születnek így, elég megtekinteni a kategória termékeit: több mint 40 változatot kínálunk!

Ha ehhez még hozzávesszük, hogy nemcsak maguk az intarziák, hanem az ajtólapok eleje és hátulja is kérhető különböző színekben, sőt az ajtó és a tok is lehet eltérő színű, akkor valóban látható, hogy nem túlzás az, amit a címben állítottunk: szinte végtelen lehetőség áll rendelkezésre, ha karcvédett intarziás beltéri ajtót választunk.

Hogyan döntsünk?

Természetesen érdemes a szakszerű tanácsokat megfogadni az ajtóvásárlás során: kollégáink felkészülten várják kérdéseiket. Látogasson el hozzánk a legközelebbi Aranyablak-üzletbe személyesen, és tekintse meg az aktuális kínálatot. Színek, formák, méretek tekintetében munkatársaink tudnak naprakész információval szolgálni: az oldalunkon található képek és leírások csak tájékoztató jellegűek.

Boltjainkban nemcsak a CPL ajtókat, hanem a dekorfóliás és a festett MDF ajtókat is megtalálja, így a típusok összehasonlításával könnyebben el tudja dönteni, melyik lesz a megfelelő az otthonába.

Kérjen segítséget a szobaajtók kiválasztásához! Munkatársaink a lehetséges kiegészítőket (automata küszöb, szellőzőrács stb.) is be tudják mutatni, így a lehető legjobb színvonalon rendelheti meg a szükséges nyílászárókat. Kérdés esetén hívhatja újszilvási telephelyünk központi számát is, vagy írhat nekünk a kapcsolati űrlapon.

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás