Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Jól szigetel az ablak?

Jól szigetel az ablak?

Az ősszel együtt a hideg idő is beköszöntött, egyre többen kapcsolják be otthonaikban a fűtést. Ennek persze egyenes következménye, hogy a rezsiköltségek jelentősen megugranak, hiszen a víz, villany és egyéb szolgáltatások mellett most már a fűtésszámla is megjelenik. A legtöbb embernek a fűtés kerül igazán sokba, így természetes, hogy igyekeznek lefaragni az ezzel kapcsolatos kiadásokat. Sokan trükköznek a termosztát beállításával, hogy ne menjen a fűtés állandóan, de az is gyakori, hogy az emberek nem minden helyiséget fűtenek. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy ezekkel a trükkökkel nem lehet annyit spórolni, amennyit várnánk tőlük. Szerencsére vannak sokkal jobb módszerek a fűtésszámla csökkentésére.

 

Nem mindegy, milyenek a nyílászárók

Ami a legjobban képes csökkenteni a fűtésre fordított összeget, az a nyílászárók milyensége – és ez tudja a legjobban növelni is, ha nem jó minőségűek az ajtók és az ablakok. Nem is hinnénk, mennyit számít, hogy rendesen szigetelnek-e a nyílászáróink. A tapasztalatok szerint évente több tízezer (!) forintot lehet spórolni csupán azzal, hogy az ajtókat és az ablakokat olyanra cseréljük, amik nem engedik át a hőt. Ennek ellenére nagyon sok házon lehet még mindig régi típusú ablakokat látni. Az ilyen lakásokban tapasztalhatjuk, hogy az ablak közelébe érve rendesen érezzük, hogy húz a hideg. Gondoljunk csak bele, mennyi hő szökhet ki ilyenkor télen! Na ez az, amitől olyan magas a fűtésszámla.

 

Egyszer kell érte fizetni

A legtöbb embert az tartja vissza a nyílászárók cseréjétől, hogy bizony drága mulatság. Nem fogunk hazudni: a minőségi ajtók és ablakok valóban nem két forintba kerülnek, de nem is feltétlenül tartoznak a megfizethetetlen kategóriába. Valóban nagy beruházás egy teljes nyílászáró csere, azonban nagyon hamar megtérül az ára, hiszen ahogy említettük, több tízezer forintot tudunk így spórolni egyetlen fűtésszezonban. Mindemellett azt sem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy nyáron viszont kitartóan kint tartják a meleget a jó hőszigeteléssel bíró nyílászárók, így a klíma vagy a ventilátor üzemeltetésére is kevesebbet kell költeni.

 
Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás