Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Jó választás-e az üvegezett beltéri ajtó?

Jó választás-e az üvegezett beltéri ajtó?

Nem csak a bejárati, a beltéri ajtók esetében is felmerülhet az a kérdés, hogy érdemes-e üvegezett verziót választani. A bejárati ajtónál ugyebár adja magát az üvegezett ajtók előnye: világosabb lesz az előszoba, hiszen az ablakokon át természetes fény jut az előszobába. A beltéri ajtók esetében ez az előny már nem feltétlenül érvényesül, kivéve talán abból a szempontból, hogy egy sötétebb közlekedőnél az üvegen keresztül ki tud szűrődni a szobán keresztül némi fény. De nem ez az, amiért általában ezt a típust választják azok akik, erre voksolnak.

Komoly esztétikai szerepe van

Beltéri ajtók esetében az üvegezésnek általában dekorációs szerepe szokott lenni. Nagyon mutatósak ugyanis a különböző formájú kis üvegezett részek az ajtón, többféle elrendezés is lehetséges, így tényleg mindenki a saját ízlésének leginkább megfelelő beltéri ajtót tudja kiválasztani, ami teljesen passzol a lakása képébe. Nagyon modern és kifinomult hatást keltenek ezek az ajtók, a praktikummal kapcsolatban azonban felvetnek néhány kérdést.

Felmerülhet például, hogy jó-e, ha ezeken a kis ablakokon keresztül be lehet látni az egyes szobákba. Nos, ha azt szeretnénk, akkor természetesen ez is megvalósítható, de általában ezek az üvegek nem átlátszók, mattítva vannak, így legfeljebb sziluetteket lehet látni rajtuk keresztül, rendes belátást nem biztosítanak.

Mi a helyzet a praktikummal?

Sokszor kérdés még, hogy mennyire vesznek el a hangszigetelő képességből. Ezek az ablakok azért nem egy réteg vékony üveget jelentenek, hanem többrétegű biztonsági üvegek, így nem fogják ezt befolyásolni. Egy üvegezett ajtó ugyanolyan jól tud hangszigetelni, mint egy tömör. Ugyanez vonatkozik a hőszigetelésre is, habár lakáson belül ez kevésbé sarkos pont.

Kisgyerekes családoknál szokott még biztonsági szempontból felmerülni, hogy ha a gyerek erőteljesebben becsapja az ajtót, akkor tartanak tőle, hogy az üveg kitörik. Ettől azonban Nem kell félni, mert ahogy említettük, biztonsági üvegről van szó, amit nem lehet egykönnyen betörni, így nyugodtan előtérbe helyezhetjük az esztétikumot, és választhatjuk az üvegezett ajtót kisgyerek mellett is, ha az tetszik jobban.

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás