Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Izgalmas nyílászáró trendek 2021-ben

Izgalmas nyílászáró trendek 2021-ben

Az idei évben nem csak színek, formák és minták határozzák meg a lakberendezési trendeket, ezen belül is a nyílászárók modern megoldásait. Idén a tavalyi év tanulságaiból kiindulva a funkcionalitás, a többfunkciós terek, illetve maguk az élhető és élettel teli terek, felületek kerülnek a középpontba. A beltéri ajtók, a minőségi és stílusos ablakok az egyik legfontosabb összetevőt szolgáltatják ebben a képletben: a fényt és az árnyékolást.

Ha teljes lakásfelújításra, vagy egy teljeskörű nyílászáró cserére készülsz idén, akkor remek alkalom nyílik arra, hogy akár teljesen átfogalmazd a lakásod, házad funkcióit és praktikumát. Ahhoz, hogy jól érezzük magunkat egy nappaliban, hálószobában, vagy épp dolgozószobában, egy kényelmes karosszék mellett bizony a természetes fény az egyik legnagyobb ütőkártya, amivel játszhatunk. Játsszunk el a gondolattal!

A tavaszi napsugarak nyomában

Akik otthon dolgoztak, otthon tanultak, otthon csináltak mindent a mostmár szép lassan végéhez közeledő borús, sötét téli időszakban, azok bizonyára észrevették, mennyit számít egy-két kósza fénysugár a hangulatunk szempontjából. A sok egyedüllét, vagy épp a zsúfolt együttlét hatott rád inkább? Nagy, szellős terekre vagy bensőségesebb fészekre vágysz jobban?

A hideg konyhában vagy a sötét gardróbban felépített dolgozósarok árnyéka sokunkat ébresztett rá arra, hogy mi mindenen javíthatnánk az otthonunk kényelme érdekében. Szempont lett a többfunkciós lakótér, a lakás elosztásának újragondolása, a méretek felülvizsgálata, a jövőbeli elképzelések és ezzel kapcsolatban a rugalmas alakíthatóság.

Milyen praktikus előnyöket veszünk figyelembe?

Egyik ilyen fejlesztési terület a fűtés-hűtés költségeinek csökkentése, vagy a könnyű szellőztetés. Nem csak a hőszigetelt nyílászárók, de a redőnyök, párkányok, árnyékolók is nagyban hozzájárulhatnak ebbéli törekvéseidhez.

A jó éjszakai alváshoz is fontos a megfelelő sötétítés, ami egy belvárosi bérházban például kritikus szempont lehet. És a hangszigetelést sem hagyhatjuk le a praktikus szempontok közül, melyben szintén élen járnak a magasabb minőségű ajtók és ablakok.

Egybefüggő üvegfelület, vagy stílusos felosztás?

Próbáld meg a kinti fényt a lehető legoptimálisabban hasznosítani és irányítani a belső terekben. Nem véletlenül népszerűek idén is a nagyobb méretű, kétszárnyú ablakok és teraszajtók. A francia ablakok, ugyan tagoltabbak, mint a gigantikus üveglapok, mégis lehetőséget adnak egy határozottabb szín, karakter megvalósításához. Gondolhatunk itt arra, ha a sűrűbb osztású ablakunk fehér, vagy világos színekben pompázik, hiszen ezáltal még fel is erősíti a kintről érkező természetes fényt.

Egy pici szobát például képes teljesen megváltoztatni egy nagyobb és világos színű ablak. A hatalmas, osztás nélküli üvegfelületek nagy méretű nappalikban, hálókban bizonyos esetekben hűvös, rideg hatást kelthetnek. Azonban a természet lágy ölén, vagy egy szerencsés esetben zseniális panoráma mellett királyi pompát biztosítanak. Az intimitást, nyugalmat helyiségtől, elhelyezkedéstől függően kell biztosítani mindkét verziónál. A redőny önmagában is elegendő lehet erre a célra, de ez nem akadályozza meg, hogy a függönyöket is bevessük a tökéletes összkép érdekében.

Trendi színek, remek ötletek egy kattintással

Akár az ajtók, ablakok, akár a dekoráció tekintetében ötletet meríthetünk a trendszínekből, melyek évről-évre, évszakról-évszakra felütik a fejüket a lakberendezéssel foglalkozó oldalakon. Tehát egy egyszerűbb, letisztultabb fehér ablak is tetszés szerint kombinálható függönnyel, sötétítővel, növényekkel, díszpárnákkal.

A fa ablakok és ajtók helyet engedhetnek a természetközeli hangulatnak, a több színben elérhető fém nyílászárók pedig jól kiegészíthetik a modern stílusú tereket. Idén a sötétebb, markánsabb zöldeknek, szürkéknek, de egy tavaszi kompozícióban a mesés virágszirmok színeinek is létjogosultsága van.

Az ablakok és ajtók színeinek és stílusainak teszteléséhez figyelmedbe ajánljuk az ajtótervezőnket, ahol magad is kipróbálhatod, hogyan mutatna a te színösszeállításod az otthonodban!

 


 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás