Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Itt a tavasz, közeleg a nyár - és megérkeztek a rovarok is

Itt a tavasz, közeleg a nyár - és megérkeztek a rovarok is

A rovarok elleni védekezés mindig kardinális kérdés a tavaszi-nyári időszakban, hiszen míg télen bezárkózunk a házunkba a szép idő miatt, addig tavasszal és nyáron kinyitjuk az ajtókat-ablakokat, és bizony meggyűlik a bajunk az így lakásba jutó rovarokkal és bogarakkal. Nem mintha probléma lenne ezekkel az állatokkal, de a többségünk nem szeretne velük egy fedél alatt élni, ezért igyekszünk megakadályozni, hogy bejussanak a lakásunkba. Erre a legmegfelelőbb eszköz a szúnyogháló.

A szúnyogháló lehetővé teszi, hogy a levegő és a kellemes napsugarak bejussanak a lakásunkba, ugyanakkor a nemkívánatos élőlényeket kint tartsuk. Sokszor azonban nem is annyira könnyű szúnyoghálóval ellátni egy nyílászárót, mint amilyennek gondolnánk.

Nem mindig van elég hely

Legtöbbször az a probléma, hogy nem mindig előnyös, ha a szúnyogháló fix, mert ilyen-olyan okból szeretnénk leszedni. Főleg ajtóknál szokott előjönni, hogy nyitni-csukni kéne őket, de erre nem mindig van megfelelő hely. Nagyon jó megoldást jelentenek ilyenkor elhúzható, illetve feltekerhető szúnyoghálók, amik nem foglalnak annyi helyet, így olyan ajtók és ablakok esetében is használhatók, ahol a hagyományos, ívesen nyitható fajták nem a legjobbak.

 

Utóbbi esetekben a mobil szúnyogháló, illetve a pliszé szúnyogháló jelenthet megoldást, hiszen ezeket egyszerűen odébb tudjuk hajtani, fel tudjuk tekerni, ha éppen nincsen rájuk szükség, és nem foglalnak plusz helyet. Nagyon modern és egyszerűen használható, kényelmes szúnyoghálótípusok, ezért sokan akkor is ezeket részesítik előnyben, ha egyébként lenne hely a hagyományos szúnyoghálós ajtó felszereléséhez is.

Persze akit nem zavar a szúnyogháló állandó jelenléte az ablakon, annak a fix szúnyogháló is ideális. Ez télen-nyáron a helyén van, nem kell vele különösebben semmit csinálni, legfeljebb néha tisztítani, hogy ne üljön meg a por a rácsokban. Ajtóra ez a megoldás kevésbé ideális, ebben az esetben talán a levehető, szúnyog hálós ajtó lehet megfelelő.

A lényeg, hogy most már igen sok lehetőség közül lehet választani ezen a téren is, így biztosan fogunk olyat találni, ami ideális, és anélkül tudjuk kint tartani a nemkívánatos rovarokat, hogy az kényelmetlenséget jelentene számunkra.

 

 

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás