Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Így lehet tartós a reluxád!

Így lehet tartós a reluxád!

A reluxa főként irodákban, középületekben kedvelt árnyékolástechnikai eszköz. Nem zárja ki teljesen a beérkező fényt, csak megszűri annyira, hogy ne legyen zavaró mértékű. Munkahelyeken azért ideális választás, mert nem túl erős a fény, és nem árad be annyira a meleg, de nem is sötétít be annyira, hogy esetleg villanyt elljen kapcsolni. Előnyös tulajdonságai miatt nem véletlen, hogy sokan szeretik, de van valami, ami sokakat elriaszt: hogy ritkán tartós.

Legyünk őszinték: rengeteg helyen lehet látni össze-vissza lógó, lehajlott, eltört, horpadt, leszakadt reluxát. Ebből pedig logikus a következtetés, hogy a reluxa nem egy időtálló eszköz, könnyen és igen hamar tönkremegy. Emiatt sokan nem mernek rá beruházni, akiknek pedig jó választás lenne. Az igazság azonban az, hogy a sérülések, működési hibák sokszor a nem megfelelő használatból erednek.

Alapszabályok a reluxa rendeltetésszerű használatához:

·     Használd óvatosan! A reluxa nem redőny, aminek jó erősen kell húzni a zsinórját, ha fel akarja húzni az ember. Épp ellenkezőleg, finoman kell bánni vele. Ha a reluxát elkezdjük olyan erővel cibálni, mint egy redőnyt, könnyen lehet, hogy túlhúzzuk, elakad, beakad, összecsomósodik. Lassan, gyengéden, odafigyelve kell a madzagot húzni a kívánt magasságig, így nem lesz vele gond.

·      Nem szabad szétfeszegetni. Megvan a filmekből az a jelenet, mikor a háziasszony kukkolni akarja a szomszédot, így egy ponton szétfeszíti a reluxát, hogy kilásson? Nos, ez az, amit nem kellene csinálni. Ezzel ugyanis elősegítjük, hogy hamar tönkremenjen az eszköz: a feszegetés hatására elhajlik, meghajlik, megtörik, így pedig már nem tudja az eszköz úgy ellátni a funkcióját, ahogy elvárnánk. És ez legkevésbé sem a reluxa hibája.

·  Takarítani is finoman kell. A reluxa takarítása igen egyszerű, ha az ember tudja a módját: be kell állítani az elemeket, így gyakorlatilag egy egybefüggő felületet kapunk, amit egyben végigtörölhetünk. Ha azonban lentről fölfelé töröljük, felfeszíthetjük az egyes elemeket. Ha nagyon rányomjuk a rongyot, szintén kárt tehetünk a reluxában.

·    Addig húzzuk a zsinórokat, ameddig engednek! Gyakori hiba, hogy az emberek túlfeszítik a zsinórt, akkor is húzzák, amikor már teljesen fönt van a reluxa. Emiatt is gyakran mennek tönkre ezek az eszközök, ezért figyeljünk rá oda!

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat, hogy elérhetővé váljanak a közösségi média funkciók, és hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Az oldal használatáról gyűjtött adatokat megosztjuk a közösségi média, marketing és elemző partnereinkkel, akik lehet, hogy ezt kombinálni fogják más adatokkal amiket Ön megadott nekik, vagy ők gyűjtöttek Önről azáltal, hogy a szolgáltatásaikat használta.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás