Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Hűvös lakás légkondi nélkül

Hűvös lakás légkondi nélkül

Nyáron gyakran jelent problémát, hogy bár a lakásunk lenne a menedékünk a meleg elől, egy idő után úgy érezzük, ott is elviselhetetlen a kánikula. Egy ideig tartja magát a kellemes benti hőmérséklet, ha azonban sokáig tart a megszokottnál nagyobb meleg, akkor előfordulhat, hogy a lakás is felmelegszik, és ilyenkor úgy érezhetjük, nincs menedék. Ezt azonban megelőzhetjük, illetve nagymértékben tudjuk késleltetni, ha a megfelelő nyílászárókkal rendelkezünk, és okosan használjuk őket a legmelegebb órákban.

Nyáron is aranyat ér a hőszigetelés

Bár a hőszigetelés jelentőségét elsősorban a téllel kapcsolatban szoktuk hangsúlyozni, nyáron sem elhanyagolható, éppen az említett meleg miatt. Ha jók a nyílászárók, és megfelelően szigetelnek, sokkal később fog a meleg áthatolni, és a lakás hőmérséklete tovább marad kellemes. A régi típusú, rosszul szigetelő ablakoknál lehet is érezni, hogy szinte dől be rajtuk a meleg, hiába vannak becsukva. A jól záró, új típusú, modern nyílászárók esetében azonban ez a probléma már nem áll fenn, sokkal hatékonyabban tartják meg a benti hőmérsékletet.

A megfelelő kiegészítők sokat hozzáadnak

Persze nem akarjuk azt állítani, hogy elég néhány jó ablak és ajtó, és még 40 fokban sem lesz meleg a lakásunkban, mert ez egyszerűen nem igaz. Egy idő után mindenképpen számolnunk kell a felmelegedéssel, azonban vannak még olyan kiegészítők, amik segítségével ez később fog bekövetkezni. Ilyenek például az árnyékolástechnikai eszközök, amik segítségével a forró napsugarakat is kellőképpen távol tudjuk tartani az ablakoktól, így azok nem fognak bejutni, aminek köszönhetően tovább maradhat hűvös.

Redőny például aranyat ér a nyári kánikulában, igaz, hogy némileg sötétebbé teszi a lakást, de amikor vakítóan tűz odakint a nap, akkor ez inkább kellemes, mint kellemetlen. Az igazi hűvös levegőt persze csak a légkondi tudja megadni, és ha az megvan, akkor is jól jönnek a megfelelően szigetelő nyílászárók. Hiszen a légkondit is kevesebbet kell működtetni, ha nem melegszik fel olyan hamar a benti hőmérséklet, ezáltal spórolhatunk a felmerülő költségeken is.

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás