Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

HPL beltéri ajtó: hova ajánljuk?

HPL beltéri ajtó: hova ajánljuk?

Különleges helyet foglalnak el kínálatunkban a HPL beltéri ajtók, amelyek igen nagy népszerűségnek örvendenek. Tulajdonképpen ezek a jól ismert CPL ajtók nívósabb változatai, éppen ezért nagyon ellenállóak.

Használatuk azonban nemcsak a családi házak, lakások nyílászárójaként javasolt, hanem irodaházak, üzlethelyiségek, szállodák, kórházak, közintézmények vagy más egyéb épületek esetében is. Hogy miért, arra részletesen kitérünk a cikkünkben.

Mit jelent, hogy HPL borítású ajtó?

A HPL borítású beltéri ajtók magas minőségű nyílászárók: strapabíróbbak, mint a CPL ajtók. Speciális gyártásuk következtében a víznek és a vízgőznek is ellenállnak, így fürdőszobák, konyhák, mosókonyhák ajtajaként is funkcionálhatnak.

A HPL beltéri ajtók is saját üzemünkben készülnek különleges eljárással. A nyílászárókhoz egy gyantaalapú ajtópanelt használunk, amelyre magas nyomással kerül rá a védőréteg. Az ajtó így nemcsak karcálló és kopásálló lesz, hanem a vízálló is, és hosszú időn keresztül jól használható.

A HPL jelentése: high pressure laminate – szó szerint: magas nyomású laminálás. Ezzel a módszerrel nagyon masszív, és egyben könnyen tisztítható felületek hozhatók létre. HPL borítással találkozunk például a bárpultok, konyhapultok esetében, ezt használják az asztallapokhoz is, sőt kamionok rakterének a borítása is gyakran HPL burkolat.

A szállodaiparban különösen kedveltek a magas nyomású laminálással készült dolgok, mert időtállóak és jól viselik a külső behatásokat. Falak és ajtók borításakor fontos szempont lehet még a hatalmas színválaszték is.

Mit kell tudni a HPL borítású ajtókról?

A nálunk kapható HPL borítású beltéri ajtók egyedi méretben is rendelhetők, hiszen saját üzemünkben gyártjuk őket. Nemcsak a hagyományos kivitelben kérhetők, készíthető ezzel a módszerrel tolóajtó és falba tolható ajtó is.

Közel 256 szín közül lehet választani – talán emiatt teszik le a voksukat annyian e nyílászáró mellett. A HPL ajtó valóban képes az egyedi igényeket kielégíteni! Nagy előnye, hogy a bútorokkal harmonizáló árnyalat is kérhető: divatos fahatású színben is készülhet.

Annyit azonban tudni kell, hogy csak tele kivitelben érhető el, esetleg fémcsík kerülhet rá díszítésként. Amennyiben üvegezett ajtóra lenne szükség, a karcvédett ajtók kategóriában érdemes szétnézni, itt nagyon sokféle változat található.

Melyik ajtót válasszuk otthonra? CPL, HPL vagy dekorfóliás?

Sokakban felmerül a kérdés, mikor a nyílászárók vásárlására kerül sor, hogy melyik az a típus, amelyik hosszú távon az érdekeiket szolgálja. A döntést sok minden befolyásolhatja, de leginkább a forma, a szín és az ár.

Tudni kell, hogy egy teljesen átlagos család esetében a dekorfóliás beltéri ajtók is kiváló választásnak bizonyulnak, a többféle kialakítás itt is adott: üvegezett változatban is elérhetők. Ami viszont lényeges lehet, hogy csak szabványméretben gyártjuk őket, és összesen hatféle színben kaphatók. Tolóajtó nem készül ebből a típusból.

A CPL – karcvédett – beltéri ajtókat választják többen napjainkban a bővebb lehetőségek miatt. Ezek lehetnek üvegezettek, fémcsíkosak, intarziásak és tele ajtók is, a színválaszték igen nagy. Ráadásul egyedi méretben is kérhetők!

Ahol kisállatok is élnek bent a lakásban, ez a népszerűbb, hiszen a karmolászás nyomai ezeken az ajtókon nem látszódnak meg. Az árukat befolyásolja a méret és az extra igények, de a plusz tulajdonságoknak köszönhetően többe kerülnek, mint a dekorfóliás nyílászárók.

A legmagasabb minőséget a HPL beltéri ajtók képviselik a sorban, ezeknek az ára is magasabb. A vízállóság és a nagy fokú kopásállóság viszont mellettük szól, főleg ha nagy igénybevételnek lesznek kitéve. Felhasználásuk mégis inkább ipari környezetben javasolt.

Jó hír, hogy a karcvédett és dekor típus közvetlenül elérhető az üzleteinkben, akár azonnal tudjuk szállítani őket raktárról. A HPL ajtóinkat pedig rövid gyártási határidővel tudjuk biztosítani a megrendelőink részére. Megbízhatóságukról Ön is meggyőződhet, ha ellátogat a legközelebbi Aranyablak-üzletbe, ahol személyesen megtekintheti a termékeket, és össze is tudja őket hasonlítani.

Kérje munkatársaink segítségét a választásban! Írjon nekünk, ha kérdése adódik a témában!

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás