Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Hogyan spórolhatunk a légkondin a kánikulában?

Hogyan spórolhatunk a légkondin a kánikulában?

Fontos és sürgető téma következik, mait a hosszas tél és hűvös tavasz után a napokban tapasztalt nyári meleg kényszerít ki már most május elején. Amikor majd hamarosan beköszönt az igazi kánikula a nyári hónapokban, és nincs légkondink, szinte mindig előkerül a kérdés, hogyan tudnánk minél hatékonyabban kint tartani a hőséget, és élhető hőmérsékletet biztosítani a lakásban.

Eleinte még elég nagy lehet a különbség a kinti és a benti hőmérséklet között, de ahogy telik-múlik az idő, a lakás is egyre melegebb lesz, és klíma híján nagyon nehéz ilyenkor elviselni a hőséget. Különösen, ha nagy belmagasságú, vagy rosszul szigetelt, esetleg galériás szobában, déli fekvésű szobában dolgozunk, alszunk, pihenünk, akkor sürgető lehet a megoldás keresése.

SOS segítség a hőség ellen

Amikor SOS kellene a segítség, és nincs idő, lehetőség komolyabb felújításokra, egy napellenző is nagyon hasznos megoldás lehet.  Már lehet ilyeneket készen vásárolni, de egy házilag gyártott verzió is átmeneti megoldást nyújthat.

A készen kapható napellenzők könnyen rögzíthetők az ablak fölé, ezáltal távol tartja a napsugarakat, így sokkal könnyebb megtartani a hűvös levegőt a lakásban.  Nyilván hosszabb távra célszerű valami stabilabb, tartósabb megoldást választani, de ha hirtelen köszönt be a kánikula, segíthet a túlélésben.

A redőny szerelés is lehet villámgyors!

A hosszabb távú megoldások közül kétségtelenül a redőny viszi a pálmát, hiszen ezzel az eszközzel képesek lehetünk nappal is éjszakai sötétséget elérni, tehát gyakorlatilag teljesen ki tudjuk zárni a napfényt, ezzel együtt pedig a meleget is.

Olyan ablakra, amit nyáron naphosszat tűz a nap, ha az ablak déli, illetve keleti irányba néz, szinte kötelező elem a redőny, hogy a helyiség használható maradjon. A többi ablakon leginkább a fényviszonyok miatt lehet szükség árnyékolásra, ami persze ugyanolyan fontos szempont.

Erre figyelj a redőny szerelésnél

A redőny felszerelése ideális esetben az ablak beszerelésével együtt történik meg. Ebben az esetben van lehetőség rejtett tok kialakítására is, és jobban lehet igazodni az egyéni igényekhez. Amikor utólag teszünk fel redőnyt, akkor már csak külső tokos megoldásra van lehetőség. Ebben az esetben azonban még gyorsabban és egyszerűbben juthatunk el a kívánt végeredményhez. Minden esetben javasolt képzett szakember megbízása!

Redőnnyel az ablak is tovább bírja!

Az ablakok általában elég komolyan ki vannak téve az időjárásnak, hiszen sokszor semmi nem védi őket a fagytól, kánikulától, esőtől, jégesőtől, hótól, vagy bármilyen szélsőséges időjárási körülménytől. Ha van egy jó minőségű külső redőnyünk, leengedett állapotban ez is védelmet biztosít az ablaknak, az üvegnek és a keretnek egyaránt.

A hőszigetelés megduplázhatja a hatékonyságot!

Ha ablakcserére kerül a sor, mindenképpen vegyük figyelembe a hőszigetelési tulajdonságokat: minél több légkamrás az ablak, és minél vastagabb az üvege, annál jobban szigetel, ami nagy ajándék lesz nyáron és télen egyaránt. Számít ugyanakkor a beépítés módja, és más tényezők is, ezért érdemes a vásárláskor szakértőt is megkérdezni arról, melyik lenne számunkra az ideális választás.

Mennyit spórolhatsz a légkondin?

Amennyiben használunk légkondit, ez a spórolásban is segít, és sokkal egészségesebb is, hiszen kevesebbet kell használni a készüléket, ha jobban megmarad bent a kívánt hőmérséklet. Egy jól szigetelő ablak tehát nemcsak télen, hanem nyáron is nagyon jól jön, mind a komfort, mind pedig az anyagiak szempontjából.

Otthonfelújítási támogatással is megvalósítható

Ha hamarosan aktuálissá válik a csere, a felújítás, érdemes előre árajánlatot kérni, szakembert foglalni, hogy a munkálatok megkezdésekor már minden készen álljon! Ha az otthonfelújítási támogatást is szeretnétek igénybe venni a családoddal, akkor szintén jó választás az Aranyablaktól ajánlatot kérni!


 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás