Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Hogyan mérd le az ablakokat és ajtókat?

Hogyan mérd le az ablakokat és ajtókat?

Több oka is lehet annak, ha nyílászárócserére szánod el magad. Akár azért, mert a régi már nem szigetel olyan jól, és szeretnél spórolni a fűtés számlán, akár esztétikai okokból, vagy épp egy nagyobb, vagy más elosztású ablak, ajtó érdekében is belevághatsz a tervezésbe. Lehet, hogy olyan környéken élsz, ahol jobb, ha van egy biztonságosabb, több ponton záródó bejárati ajtód. Esetleg azt szeretnéd, hogy az ablakodon ne lehessen belátni vagy, hogy nyugodtabb, csendesebb környezetben pihenhess.

Az is lehet, hogy csak esztétikailag szeretnéd átvarázsolni a házad, hiszen jól megválasztott, szép ajtó, ablak komfortosabbá, letisztultabbá, gyakran élettel telibbé teszi a környezetünket. Így jobban érezzük magunkat otthon, és ennek köszönhetően lássuk be, egy kicsit jobban érezzük magunkat a bőrünkben is!

Min spórolhatsz az új nyílászáró árával?

A régi, elavult nyílászárókhoz képest az új, tökéletesen beépített ajtó, ablak akár 30% fűtésszámlát is spórolhat neked! További pozitívum, hogy lakásod nyugodtabb, csendesebb lesz, mivel a külső zajok szigetelésében is jobb teljesítményt nyújt majd egy magasabb hangszigetelő képességgel rendelkező modell.

A javítási, szerelési költségeket is megspórolod magadnak, amik sokszor épp olyan összegekre rúgnak, mint egy új szerkezet beépítése. Ezen felül rengeteg takarítást, penészölőt, törölgetést és újra festést is kihagyhatsz, ha egy jól beszerelt, jól szellőztethető és modern darabra váltasz.

 Hogyan induljon a tervezés? 

Az első lépés, hogy kiválasztod, milyen típusú ajtót, ablakot szeretnél, hogy szerinted mi illik legjobban a házba, mi felel meg leginkább a célnak. Ehhez a lépéshez az alapanyag kiválasztása is társul: fa, műanyag, esetleg fém ajtót szeretnél? Az ablakoknál is át kell gondolni: míg a műanyag keretek letisztult, modern benyomást keltenek, addig a természetes anyag, a fa otthonosabb, elegánsabb érzést nyújthat. A színes fóliázott műanyag pedig egy kitűnő áthidaló megoldás lehet a természetes anyagok érzetét költséghatékony módon teremtheti elő.

Második lépés: milyen elosztású legyen, merre nyíljon?

A nyitási irányokkal folytathatod a méricskélést, és szerencsére ezeket minden kategóriánkon belül a fontos tudni résznél el is olvashatod. Ugyan ehhez még nem kell mérőszalagot ragadni, mégis alapvetően fontos és az egyik leginkább praktikus kérdés még a kiválasztás előtt. Különösen az ablakoknál, de az üvegpanellel ellátott ajtóknál is fontos, hogy az elosztás miatt már lemérd, milyen magasan, milyen szögben a legideálisabb a plusz fényáteresztő felület, díszítés például.

Pontos méretezés harmadik lépésben

Ahhoz, hogy erre árajánlatot tudj kérni, le kell mérned az ajtókat, ablakokat. Mit kell mérni? Az ablakoknál az ablakszárny vagy az ablaküveg mérete ennél a szakasznál irreleváns. Azt kell lemérnünk, pontosan mekkora a tok. Ha takaróléccel van elfedve, akkor méréshez meg kell bontani kicsit. A faltól-falig távolság a fontos! Ha különbség van a tok külső és belső, lakás felőli része között, akkor a külsőt adjuk meg. A régi típusú ablakoknál fordulhat elő ez a különbség. Ha az ilyen ablakokon belső tokos redőny is van, azt ne számold bele a mérésbe. Az új ablak beépítésénél viszont ez is fontos információ lesz.

Az ajtóknál hasonló módon járj el, mint az ablakoknál. Lehet, hogy a takarólécet itt is meg kell bontani. Itt is faltól falig mérj, ez talán a legfontosabb tudnivaló, amit sokan nem ismernek! A beszereléshez ugyanis a szakembereknek a legfontosabb, hogy mekkora nyílást kell betöltenie az egész szerkezetnek, kiegészítőknek, mennyi hely marad a nyitásra, vagy redőnyhöz, párkányhoz stb…

Kérj árajánlatot!

Ha mindez megvan, és ez alapján megkaptad az árajánlatot is, akkor a legjobb, ha a következő lépésnél szakemberhez fordulsz. Cégünk nem foglalkozik helyszíni felméréssel és beépítéssel.  Mi kérésedre legyártjuk a nyílászárókat. A többit a környezetedben lévő szakemberre kell bíznod. Ha nincs ilyen az ismeretségi körödben, nem gond, ebben is szívesen segítünk. Az ország minden területén dolgozunk, és vevőinktől a 20 év alatt folyamatosan gyűjtöttük eddig is a pozitív tapasztalatokat: ez alapján tudunk ajánlani olyan, tőlünk független vállalkozókat, akik munkájával eddigi ügyfeleink elégedettek voltak.

A felkért szakember mérési eredményei és javaslatai alapján az árajánlat természetesen még módosítható. Hisz nekünk is az a fontos, hogy olyan nyílászárókat szállítsunk neked, melyekkel sok-sok évig elégedett lehetsz majd.

Ha már régóta azon gondolkodsz, hogy ideje a cserének, és végre belevágnál, nézz körül nálunk, és tervezd meg, hogyan lesz kisebb a fűtésszámlád, az otthonod pedig szebb, csendesebb és

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás