Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Hidegebbre fordult az idő: jó szolgálatot tehet a műanyag ablak

Hidegebbre fordult az idő: jó szolgálatot tehet a műanyag ablak

A műanyag ablakok nemcsak praktikus és esztétikus nyílászárók, nagy szerepük van a hőszigetelésben is. Most, hogy ősziesre fordult az idő, és hamarosan itt a tél, érdemes felülvizsgálni, érdemes-e ablakcserét eszközölni.

Új ház építése esetén pedig nem lehet kérdés: a magas minőségű műanyag ablakok mellett érdemes dönteni.

A műanyag ablakok jellemzői

Az ablakok tekintetében alapvetően kétféle típus jöhet számításba: a műanyag és a faablak. Az utóbbi mellett is sokan döntenek esztétikus külseje, színezhetősége miatt, de a modern otthonokba jellemzően a műanyag nyílászárókat választják.

Hogy miért olyan népszerű a műanyag ablak, azt jól szemlélteti, ha röviden összefoglaljuk a legfőbb jellemzőit:

 • egyedi méretben, igény szerint is gyártható
 • könnyű tisztán tartani
 • ellenáll az időjárás viszontagságainak
 • könnyen kezelhető
 • remek hőszigetelő értékkel rendelkezik
 • hangszigetelése is kiváló
 • fóliázható, így nem csak fehér színben érhető el
 • napjaink legmodernebb nyílászárói műanyagból készülnek
 • íves, alakos ablak is rendelhető műanyagból
 • kiváló ár-érték arányban elérhető többféle modell is

Mindezen érvek elegendőek lehetnek ahhoz, hogy belássuk: a műanyag ablak a legjobb választás, főleg, ha régebbi nyílászárók cseréjéről van szó. Sok házban ugyanis még a hagyományos faablakokkal találkozunk, amelyek kevésbé jól szigetelnek.

A fűtésszámla csökkentése érdekében még a mínuszok beállta előtt érdemes szakemberek segítségét kérve kicseréltetni az ablakokat. Üzleteinkben háromféle műanyagablak közül lehet választani, így mindenki megtalálhatja az otthonába illő modellt. Tekintsük át, melyik típusról mit érdemes tudni!

Műanyag ablakok az Aranyablak kínálatából

 1. Brügmann Art Line

A modell legfőbb előnye, hogy 84 mm-es szárnyprofilszélességgel rendelkezik, amelynek köszönhetően remekül hőszigetel. Igényes kialakítású, népszerű termék. A profil 5 kamrás, dupla tömítőgumi réteg van benne, ez garantálja az optimális védelmet a szél és az időjárás ellen. A lekerekített profil nagyon tetszetős, és az esővíz is lefolyik róla. Különleges formájú ablakok elkészítéséhez is ideális.

 1. Brügmann Ad Line

Hasonlóan az előző modellhez, ez is nagyon népszerű a vásárlók körében. A szárnyprofil szélessége itt 73 mm, de szintén 5 kamrás és dupla tömítőréteggel rendelkezik. A lekerekített forma helyett klasszikus vonalvezetéssel találkozunk. Ez a műanyag ablak is kérhető többféle színben és méretben.

 1. BluEvolution 82

Ez az Aranyablak prémium terméke a műanyag ablakok között, hiszen egyedülálló módon 6 kamrás profillal rendelkezik, ennek következtében rendkívül energiahatékony. Alapfelszereltségben 2 kamrás hőszigetelt üveggel kínáljuk, amely ma a legjobb a piacon, de bármilyen más kivitelben is kérhető. A három soros gumitömítés magasabb hő és hangszigetelést, nagyobb szélállóságot biztosít.A szárnyprofil szélessége 82 mm.

A modern kialakítású BluEvolution 82 a kimagasló igényekre lett optimalizálva.

Mit érdemes tudni a hőszigetelésről a műanyag ablakok esetében?

Napjainkban az alumíniumablakok mellett a műanyag ablakok a legjobb hőszigetelők. Előnyük, hogy nagyon esztétikusak és egyedi méretben is kérhetők. Egy redőnnyel kiegészítve még inkább bent tartják a hőt.

A műanyagablakok hőszigetelő képességét két dolog határozza meg: a légkamrák száma és az üvegezés. Erről korábbi cikkünkben részletesen írtunk már, érdemes ezt is elolvasni: Mitől függ egy nyílászáró hőszigetelő képessége?

Az ablaküvegeknél a hőátbocsátási tényező számít, ez minél kisebb, annál jobb. Erről szól az U érték vagy K érték? című írásunk.

Természetesen kollégáink is tudnak részletes tájékoztatást adni az ablakok technikai jellemzőiről, így érdemes felkeresni az Önhöz legközelebbi üzletet, ahol meg is tekinthetők a termékek. Ne halogassa az ablakcserét, ablakvásárlást, készüljön a télre magas hőszigetelési értékkel bíró műanyag ablakokkal!

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás