Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Ha hőszigetelésről van szó, nem maradhat ki az ablakcsere!

Ha hőszigetelésről van szó, nem maradhat ki az ablakcsere!

Ahogy egyre hidegebbre fordul az időjárás, és többet kell használni a fűtést, az emberek többségének egyre többször jut eszébe a fűtésszámla. Minél hidegebb van, annál többet kell ugyanis erre fordítani, ami sok családnál igencsak megviseli a költségvetést. A fűtésszámla csökkentésére alapvetően két út van.

Az egyik, hogy levesszük a fűtést, ez azonban nem a legjobb megoldás, mert azt eredményezi, hogy fázunk a saját lakásunkban. A másik, hogy beruházunk a hőszigetelésre, ezáltal megakadályozzuk, hogy sok hő szökjön ki a lakásból, így kevesebb fűtéssel melegebb lesz a benti hőmérséklet. A hatékony hőszigetelés része a hőszigetelt nyílászárók beépítése is.

Nem mindegy, hogyan zár az ablak

Különösen régebben épült házak esetében lehet észrevenni, hogy a több évtizede a helyükön lévő, fa ablakokon gyakorlatilag szabadon áramlik ki-be a levegő, annak ellenére, hogy csukva vannak. Ennek az az oka, hogy ezeket az ablakokat bizony már kikezdte az idő vasfoga, nem záródnak rendesen.

Télen, mikor fűtjük a lakást, meg is lehet figyelni, hogy az ablakhoz közeledve egyre hűvösebb a levegő. Ugyanez érvényes a régi ajtókra is. Ezek már igencsak megérettek a cserére, lehetőleg még a fűtésszezon előtt. Az őszi időszak az utolsó pillanat az ajtó- és ablakcsere elvégzésére. Ha pedig rászántuk magunkat a cserére, érdemes hőszigetelt nyílászárókat választanunk.

Mennyit számít a hőszigetelés?

A megfelelő hőszigetelés tízezrekkel képes csökkenteni a fűtésszámlát éves szinten. Ehhez azonban az kell, hogy tényleg alapos munkát végezzünk. A nyílászárók cseréje mellett fordítsunk figyelmet a lakás vagy ház hőszigetelésére is, mind a homlokzat, mind a lábazat, mind pedig a tető területén.

Egy jól hőszigetelt lakás előnyeit nem csak télen élvezhetjük, hanem nyáron is, hiszen kánikulában tovább tudjuk majd hűvösen tartani a lakást, és a légkondit sem kell annyit működtetni, mint ha nem lenne kialakítva a hőszigetelés. Kiváló minőségű, hőszigetelt ablakokért és ajtókért forduljon hozzánk!

A légkondicionálás hálójában

Legyen szó hűtésről vagy fűtésről, minden esetben elmondható, hogy a legnagyobb hatékonysághoz szükséges az, hogy a fenntartani kívánt hő ne szökhessen ki a helyiségből. Ennek a kulcsa a jó ajtó és ablak, ami nem csak azt biztosítja, hogy ez a hő megmarad, de a kívánt hatás is hamarabb elérhető.

A hőmérséklet megtartásában fontos szerepe van annak is, hogy a külső hőmérséklet minél kisebb mértékben juthasson be a belső terekbe. Bizonyára te is láttál már olyan ablakot, amelyen könnyen beszökik a téli fagy – ezzel arányosan a fűtésszámla is növekszik, hiszen sokkal nagyobb mértékben kell igénybe venni a melegítésre szolgáló eszközöket.

Ha esik, ha fúj

A különböző nyílászárók hőszigetelését komoly próbának vetik alá a különböző időjárási jelenségek is, mint az erős szél, a viharok vagy a komoly fagyok. Ebben az esetben egy rossz szigetelésű ablakon még könnyebben szökik be a hűvös levegő, lehűtve ezzel a beltereket.

Az eső is könnyen beszivároghat egy rosszul szigetelt ablakon. Különösen igaz ez az esősebb évszakokban, amikor jelentős mennyiségű csapadékkal kell szembenéznünk. A befolyó víz nem csak az esztétikumra lehet rossz hatással, de hosszú távon a falakat is tönkre teheti.

Gondoskodj az otthonod kényelmének védelméről jól szigetelő nyílászárókkal, így elkerülheted a kellemetlen meglepetéseket. Egy megfontolt választással rengeteget spórolhatsz a számlákon és nem kell többé megküzdened az itt-ott befúvó széllel sem, amikor az időjárás zordabbra fordul.

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás