Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Gyerek biztos nyílászárók

Gyerek biztos nyílászárók

Előzzük meg a baleseteket!

Azoknak, akik családalapításon törik a fejüket, érdemes elgondolkodniuk a megfelelő ajtók és ablakok kiválasztásán. A rossz minőségű, üvegezett, vagy éppen rosszul elhelyezett nyílászárók ugyanis könnyedén balesetek forrásává válnak a csemeték számára. Mielőtt gyermekvállalással a tettek mezejére lépnénk, célszerű átgondolni, hogy a bel- és kültéri nyílászárók megfelelnek-e az igényeinknek és nem okozhatnak balesetet a felnövekvő nemzedék számára.

Mi a legfontosabb szempont? Mindenképpen Messzire kerüljük az éles felületeket, valamint a könnyedén nyitható zárakat, hiszen ezek mind rizikófaktorok lehetnek, ha kisgyerek van a házban, így a lekerekített és gombos kivitelek bizonyulhatnak inkább bölcs választásnak.

Egy műanyag ablak a szülő legjobb barátja lehet

Bizonyára mindannyian emlékszünk még a nagymama üvegezett terasz-ajtajára. Sokan talán bele is szaladtunk az elvaduló játék hevében.

Ezek a veszélyes helyzetek könnyedén elkerülhetők, ha szülőként eleve olyan nyílászárókat választunk, amelyek nem rendelkeznek üveges elemmel. A tömör ajtók és műanyag ablakok egyaránt megelőzhetik a fizikai sérülés és az anyagi kár kockázatát.

 A homogén felületű nyílászárók mindezek mellett kiválóan alkalmasak a szigetelés megerősítésére is, ezzel pedig az otthon melegét vagy hűvösét is garantálhatjuk az egész család számára évszaktól függetlenül.

Válasszuk meg gondosan az ablak helyét

Az ablakok okos elhelyezéséről már korábban is írtunk, ám ha a gyermekek védelméről van szó, más szempontokat is érdemes figyelembe venni. Fontos, hogy megfelelő magasságba kerüljön majd az új ablak, amelyet nem, vagy csak nehezen érhetnek fel az utódok.

Amennyiben az ingatlan adottságai miatt ez nem megoldható, célszerű nehezebben nyitható és elérhető kilincsről is gondoskodni. Az elhelyezésre különös gondot kell fordítani, hiszen ezzel elkerülhetőek az olyan kockázatok, mint a gyerekek kibillenése vagy más jellegű sérülése.

Gyerek biztos nyílászárókkal nemcsak a kis örökmozgók testi épségét (és a pénztárcánkat) védjük, hanem a lelki békénket is, hiszen tudjuk, hogy biztonságos környezetben játszhatnak.

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás