Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Gondoljon a szúnyoghálóra! Itt a tavasz, jön a szezon!

Gondoljon a szúnyoghálóra! Itt a tavasz, jön a szezon!

Bizonyára sokan várták már a jó időt, amely végre megérkezett. Egyre többet lehet kint lenni a szabadban, kevesebbet kell fűteni, az ablakok is már nyitva vannak napközben. Ezzel párhuzamosan azonban felmerül az igény a szúnyoghálóra is. Védje ablakát ezzel a felszereléssel, hogy megóvja magát a kellemetlenségektől.

Cikkünkben bemutatjuk, milyen szúnyoghálók vannak, mikor melyiket érdemes felszereltetni.

Miért fontos a szúnyogháló?

A szúnyogháló egy nagyon praktikus kiegészítője az otthonoknak, ablakra, illetve ajtóra is felszerelhető. Célja, hogy megvédje az ház lakóit a beszálló bogaraktól, rovaroktól, amelyek igencsak kellemetlenek tudnak lenni.

Legyen az légy, bögöly, szúnyog, darázs vagy esetleg pók: ezeket az apró kis állatkákat igyekszünk a lakáson kívül tartani. Egyikünk sem örül annak, amikor a délutáni szunyókálásból egy szemtelen légy ébreszt fel minket, esetleg az éjszakai pihentető alvást a szúnyogzümmögés akadályozza. Arról nem is beszélve, hogy egyes rovarok csípése fájdalmas is lehet, sőt a darazsak, méhek esetében akár nagyobb baj is származhat ebből. Nem szeretnénk azt sem, hogy ételeinkre rászálljanak a rovarok, mert meg is fertőzhetik azt.

Talán nincs is olyan lakás, ház, üzlet Magyarországon, ahol ne lenne szúnyogháló a nyílászárókon. A levegőztetés során ezzel védjük a helyiségeket attól, hogy bármi is bejöjjön odakintről. Teljesen mindegy, milyen ablakunk van, műanyag-e vagy alumínium, esetleg fa, a szúnyogháló mindegyikre passzol.

Fix szúnyoghálók

A fix szúnyoghálók olyan kiegészítők, amelyeket nem lehet eltávolítani, kisebb ablakokra szoktuk őket javasolni. Ha nincs szükség arra, hogy az ablakon ki lehessen hajolni, akkor fix szúnyogháló tökéletes lehet, például a spájz, mosókonyha esetében.

E kategóriában található meg a fix szúnyoghálók modernebb változata is, az úgynevezett ISOFIX-es szúnyogháló, amely el is távolítható. Egy nagyon vékony peremmel rendelkezik, amely tökéletesen rásimul az ablaknak a keretére, elfordítható fülekkel lehet rögzíteni. Ha szükséges, például takarításkor el lehet mozdítani, majd könnyedén vissza lehet helyezni.

Mobil szúnyogháló – tavasztól őszig

A legtöbben a mobil szúnyoghálót választják manapság, hiszen ez is bármilyen ablakra felszerelhető, függőlegesen, illetve vízszintesen is mozgatható. Egyéni igények szerint is tudjuk gyártani – méret tekintetében is. Többféle színben is rendelhető, ami a keretet illeti: így faablakokhoz is ajánljuk.

A mobil szúnyogháló kerete minden esetben alumínium, ami lehet fehér, illetve aranytölgy, dió és mahagóni színű fóliával bevont is, de RAL-színskála szerinti színekben is kérhető felár ellenében.

Ennek a típusnak egyik előnye, hogy télen, mikor nincs rá szükség, el lehet tolni a tokba, így nem zavarja a kilátást, és több fényt is enged be a lakásba. Tavasztól őszig azonban jól véd a rovarok ellen.

Mind a fix, mind a mobil szúnyoghálókat mi magunk gyártjuk: egyenesen üzemünkből érkezik az ablakok mellé. Nagyon népszerű termékekről van szó. A háló minden esetben üvegszálas, UV-stabil, így nagyon tartós. Karbantartása, tisztítása egyszerű.

Egy népszerű termék: a pliszé szúnyogháló

A legmodernebb otthonokba a pliszé szúnyoghálót választják, ez egy igazán innovatív termék. Abban különbözik a mobil szúnyoghálótól, hogy harmónikaszerűen működik, bárhol megállítható. Mivel nem tartalmaz rugós alkatrészt, egyáltalán nem csapódik ki, és így sokkal kevésbé van esélye a meghibásodásra is.

Ablakokra és ajtókra is ajánljuk ezt a prémiumminőségű terméket. Szintén alumíniumkeretes, amelyet többféle színben lehet kérni.

Ezek után már nem az a kérdés, hogy válasszunk-e szúnyoghálót az ablakra, ajtóra, hanem az, hogy melyiket. Látogasson el személyesen üzletünkbe, ahol kollégáink szakszerű segítséget tudnak nyújtani, és meg is tekinthetők az egyes termékek. Készüljön a szezonra, hamarosan itt a nyár, egyre több lesz a szúnyog és a légy. Előzze meg a kellemetlenségeket szúnyogháló felszerelésével!

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás