Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Garázsajtóból is a legjobbat!

Garázsajtóból is a legjobbat!

A garázs a háznak egy olyan részlete, ami viszonylag kevés figyelmet szokott kapni, de a mindennapokban nagyon is számít, hogy milyen, mert nagymértékben tudja befolyásolni, hogy mennyire tudjuk kényelmesen megközelíteni a házunkat. Különösen igaz ez akkor, ha a garázsból még bejárata is van a háznak. Természetesen ilyen szempontból a garázsajtó kérdése sem elhanyagolható, ugyanis ezen keresztül fogunk tudni behatolni, és nem mindegy, hogy ez mennyire egyszerű, illetve mennyire szolgálja ki az igényeinket.

Többféle garázskapu létezik

Garázskapuból nagyon sokféle létezik, ami a nyitás módját illeti. Vannak teljes mértékben elektronizált garázskapuk, amik egy gombnyomással működnek, akár távirányító segítségével, illetve vannak még mindig hagyományos verziók, amiket kézzel nyithatunk, kulcs vagy egyéb zárak segítségével. Természetesen mindenki a maga preferenciái alapján eldöntheti, hogy melyik számára az ideális választás, mennyire fontos számára a kényelem, illetve melyik módszert tartja egyszerűbbnek, biztonságosabbnak vagy, hogy éppen mit enged meg a pénztárcája.

Miért jó az elektronikus?

Az elektronikus garázskapuk hívei leginkább azzal szoktak érvelni, hogy ezeknek nagyon kényelmes a használata, mert egy távirányító segítségével már akár az utcába beforduláskor elkezdhetik nyitni a kaput. Így mire odaérnek, az már nyitva is van, csak be kell állni. Nem kell az autóból kiszállni például esőben, vagy hidegben azért, hogy kaput nyissanak. Sokan biztonságosabbnak is tartják az elektronikus garázskapukat, mert sokkal nehezebb dolguk van velük az illetéktelen behatolóknak.

Megvan ugyanakkor az a hátránya is: áramszünet esetén meglehetősen nehéz lehet a ki-, illetve bejutás. Bár a korrektség kedvéért le kell szögezni, hogy erre is vannak megoldások. Bizonyos típusok esetén azért azzal nem kell számolni, hogy véletlenül bent ragadunk a garázsban csak azért, mert elment az áram.

A garázskapuk nyílhatnak többfelé is, ez pedig szintén befolyásolhatja a döntést, hogy melyik mellett tesszük le a voksukat. Nyílhatnak felfelé, rolószerűen, vagy felhajtós módszerrel, de a hagyományos, íves nyitási forma is működik. Teljesen az egyéni igényekre lehet szabni, illetve aszerint lehet kiválasztani azt, amit a magunk számára ideálisnak gondolunk.

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás