Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Fontos kérdések és válaszok a Velux tetőtéri ablakokkal kapcsolatosan

Fontos kérdések és válaszok a Velux tetőtéri ablakokkal kapcsolatosan

Ha olyan lakásod van, ami hasznos tetőtérrel rendelkezik, bizonyára benned is felmerült már a következő kérdés: mi az előnyösebb, Velux ablakot beépíteni, vagy tetőablakot készíteni? Ha a szoba magassága lehetővé teszi, hogy felállj anélkül, hogy fejeddel érintenéd a mennyezetet, a Velux tetőtéri ablak kiváló választást jelent. A Velux ablak ugyanis alacsonyabb beépítési és karbantartási költséget igényel, mint egy hagyományos tetőablak. Már csak a beépítési helyzetből adódóan a tetőtéri ablak által biztosított fénymennyiség sokkal nagyobb, mint a felül világítóé (itt az üveg azonos méretére gondolunk). A válasz tehát: a Velux tetőtéri ablak.

Melyik Velux ablak illik az otthonomhoz?

Általánosságban elmondható, hogy a Velux ablakok két kategóriába sorolhatóak: színtelen lakvédelemmel ellátott ablakok és fehér poliuretán védelemmel ellátott ablakok, azaz fokozott nedvességállóságú ablakok. Ha a tetőtéri ablakot a fürdőszobába vagy a konyhába szeretnéd beépíteni, válassz fehér poliuretán védelemmel ellátottat, mert az kifejezetten magas páratartalmú helyiségekhez készült.

Mit tehetsz, ha a szarufák közötti távolság túl kicsi, és nem teszi lehetővé a kívánt méretű ablak beszerelését?

Rossz megközelítés az ablak szélességének megválasztása a szarufák távolsága szerint. Bármilyen szélességű ablak tökéletesen beépíthető szinte bármilyen tetőre, ha figyelembe veszed a súlyát. A szarufák fa szerkezete járom segítségével az ablak méretéhez igazodik.

Javaslatunk: az ablak kiválasztásakor a felületet, a kialakítást és a helyiség elrendezését vedd figyelembe, ne a szarufák közötti távolságot.

Hány üveglap van a Velux tetőtéri ablakaiban?

A legkeresettebb tetőtéri ablakok 2 vagy 3 üveglappal vannak felszerelve.

Mennyire nehéz beszerelni egy Velux ablakot?

Ha olyan munkád van, aminek semmi közé az építkezéshez, javasoljuk, hogy fordulj profi szerelőkhöz, aki sok éves gyakorlati tapasztalattal rendelkeznek. Maga az ablak beépítése nem nehéz, a nehéz része a tetőburkolat és a tetőtéri ablak kerete közötti megfelelő tömítés. Ha ez a tömítés nem megfelelően lesz kialakítva, idővel megjelennek a beszivárgások.

Milyen magasságban van beépítve a Velux ablak?

Normális esetben a Velux ablakot olyan magasságban szerelik fel, amely lehetővé teszi a könnyű kezelhetőséget (elég kényelmetlen egy széket cipelni minden egyes alkalommal, amikor ki akarod nyitni vagy be akarod csukni az ablakot), és jó, ha látod a környezetet is, nem csak a kék eget. Ha mégis magasabbra szeretnéd beépíttetni, akkor jó tudni, hogy az is megoldható, mind a felül kilincses, mind az alul kilincses ablakok esetében. Vagy akár használhatsz hozzá egy távnyitó rudat is.

Végezetül pedig, mennyibe kerül egy Velux ablak és annak beszerelése?

A Velux tetőtéri ablakoknak több száz modellje létezik, mérettől és modelltől függőn mindegyiknek más az ára. Akárcsak a beépítési költsége, ami szintén meglehetősen változó, hiszen függ a burkolati rendszertől, a tető lejtésétől, az ablak méretétől stb.

 

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás