Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Finomhangolt szellőztetés modern ablakokkal

Finomhangolt szellőztetés modern ablakokkal

Most egy nagyon hasznos funkciót mutatunk be, ami ráadásul az őszi-téli időszak egyik legjellemzőbb kihívását: a párásodást és penészesedést hivatott kiküszöbölni. Napjainkban a résszellőző már a legtöbb megvásárolható ablakban megtalálható. Ennek ellenére sokan mégsem tudnak róla, vagy csak nem tudják hogyan működik és mire használható. Pedig egy olyan funkcióról beszélünk, ami kifejezetten jó szolgálatot tehet bármelyik háztartásban.

A résszellőzők között is megkülönböztetünk típusokat, melyeknek működési elve jelentősen eltér egymástól. Használatával sokat tehetsz azért, hogy a legnagyobb melegben vagy a téli fagyok idején, amikor nem szívesen szellőztetsz, a helyiségek páratartalma ne jelentsen problémát. De nézzük meg közelebbről, hogyan is működik a résszellőző és hol találhatod meg a saját ablakodon!

Hogyan működik a résszellőző funkció?

A résszellőzőt úgy érheted el, ha az ablak kilincsét negyedes állásba teszed, általában a bukó és a nyitott állás közé. Ilyenkor a nyílászáró 2-5 mm nyitja meg az ablakot, így a tok és a szárny között rés keletkezik, amelyen keresztül szellőzni tud a szoba anélkül, hogy hőmérsékletbeli változás történne.

Mire használható a résszellőzés?

Ahogyan arra már a cikk elején is felhívtuk a figyelmedet, a résszellőzés egy igen hatékony funkció az ablakokon. Számos lakásban okoz problémát a levegő páratartalma. Van, ahol túl magas az érték, máshol épp ellenkezőleg, túl alacsony. Amennyiben nem kiugróak az értékek, akkor ezen sokat segíthet a szellőztetés, ami valamelyest helyreállítja a levegőben a nedvességet.

A túlzott szigetelés sem jó?

De miért áll elő egyáltalán ez a probléma? A műanyag ablakok szigetelése kivételesen erős, ezért tökéletes záródást biztosít. Ez remek tulajdonság akkor, hogyha szeretnéd kizárni a kinti zajokat, szennyeződéseket vagy az időjárás viszontagságaitól kímélnéd meg magad. Viszont így a belterek levegője egyáltalán nem tud cserélődni.

Biztosan megesett már veled is, hogy egy hosszabb nyaralás után állott, kellemetlen levegő fogadott otthon. Ez pontosan a fenti jelenségnek köszönhető. Attól viszont óva intenénk, hogy nyitva hagyd az ablakot a nyaralás idején, mivel ez nem biztonságos megoldás

Mi a teendő, ha a résszellőző nem megoldás?

A fentiek fényében joggal merül fel benned a kérdés, hogy mi lenne a jó megoldás az említett, hosszabb utak alkalmával és hogyan kerülhető el, hogy a levegő „állott” legyen érkezésünkkor. Ilyen esetekben javasoljuk inkább a légbevezető valamelyik típusát, ami biztosítja a helyiségben a légcserét anélkül, hogy nyitva maradna az ablak. Emellett ez a megoldás sokat segíthet a konyhában keletkező szagok vagy a zuhanyzás után visszamaradó pára megszüntetésére.

A kínálatunkkal nem lőhetsz mellé!

Habár a résszellőző mára már általánosnak számít, ennek ellenére nem minden ablakban van ilyen funkció. Szerencsére a Brügmann ART Line nyílászáró család magas minőségű ROTO horganyzott felületű vasalattal rendelkezik. Tartalmazzák a résszellőzőt, ezen felül pedig hibás működtetés gátlót is.

Fordulj hozzánk bizalommal!

További műanyag ablakokból is széles kínálatot találhatsz üzleteinkben, melyekről tájékoztató információinkat itt találod. Árajánlat kéréséhez egyszerűen görgess le a termékoldal aljára és add meg a rendelésed részleteit, hogy elkészíthessük számodra.

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás