Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Feladatok, amelyeket a szekcionált garázskapu beépítése előtt el kell végezni

Feladatok, amelyeket a szekcionált garázskapu beépítése előtt el kell végezni

Egy új, szekcionált garázskapu beépítése vagy a meglévő cseréje nem kevés feladattal jár, azonban mielőtt bármibe is belekezdene, gondolja át, melyik típusú kapu fogja szolgálni a legjobban az igényeit. Mint annyi más területen, a garázskapuk esetében is sokat fejlődött a technika, így jól teszi, ha szakszerű segítséget kér a telepítéshez.

Cikkünkben végigvesszük, milyen lehetőségek vannak, miért fontos, hogy a szekcionált garázskapu beépítése precízen történjen, és azt is, mely szempontokat érdemes figyelembe venni az ajtó választásához.

Mik azok a szekcionált garázskapuk?

Először röviden tekintsük át, mik azok a szekcionált garázskapuk, és miért ennyire népszerűek.

A legtöbb ember, ha garázskaput választ, nem a kézi, hanem az elektromos működtetésű mellett dönt manapság. Ezen belül kétféle lehetőség jön számításba: a billenő és a szekcionált garázskapu. Az előbbi nagyobb helyigényű, de kedvezőbb az ára. Viszont például utcafrontra nyíló garázshoz nem is telepíthető, mert balesetveszélyes lehet.

Sokkal kedveltebb verzió a szekcionált garázskapu. Ennek működése során a lamellák felfelé vagy oldalra mozognak. Nemcsak esztétikusabb, praktikusabb, és helytakarékosabb egy ilyen modell, hanem az is nagy előnye, hogy bármilyen alakú garázsnyíláshoz telepíthető - akár boltíveshez is. Kiegészíthető a szerkezet ajtóval, ablakkal is.

Kínálatunkban is elérhetőek ezek a nyílászárók: az ARA-LUX szekcionált garázskapuk saját gyártású termékeink, de emellett Hörmann garázskapukat is forgalmazunk.

Fontos szempontok a választáshoz

A szekcionált garázskapu beépítése az utolsó fázis, amelyet sok-sok mérlegelés előz meg. Először is azt kell kitalálni, hogy valóban a szekcionált garázskapu lesz-e a jó a házhoz. Bár valóban ez a legideálisabb, számoljunk a magasabb költségekkel, a telepítéssel járó kiadásokkal is! Ne feledjünk ugyanakkor, hogy hosszú távon kell gondolkodnunk, és egy ilyen szerkezet valóban évtizedekre szól, nem fogjuk utólag megbánni, hogy e mellett döntöttünk.

A következő kérdés: oldalra vagy felfelé gördülő kapu kell-e? Ehhez már érdemes helyszíni szemlére hívni a szakembereket. Jöjjön be üzletünkbe – az ország 34 pontján jelen vagyunk –, ahol kollégáink tudnak elérhetőséget adni a helybéli csapathoz.

A szerkezet kiválasztásához tudni kell a pontos méreteket is. Előfordulhat, hogy szükség lesz a meglévő nyílás rendbetételére: fontos, hogy az aljzat vízszintes legyen, a falak pedig függőlegesen álljanak. Lehet, hogy kőműves munkálatokkal is számolni kell.

További tényezők a szekcionált garázskapu beépítése kapcsán

Amikor már megvan a méret, a típus is – akkor jöhetnek az “apróbb” részletek a kiválasztással kapcsolatban. Fel kell tennünk a kérdést: szeretnénk-e személybejárót is kialakítani? Például, hogy a biciklik ki- vagy betolásakor ne kelljen kinyitni az egész kaput. Van-e a garázson ablak – vagy a szekcionált garázskapuba legyen beépítve ilyen nyílászáró?

Milyen legyen a kapu színe? Az aranytölgy ARA-LUX szekcionált garázskapu akciósan érhető el kínálatunkban. Ez egy 40 mm-es szigetelt panel, 800 N húzóerővel, 2 db távadóval felszerelve. Kétsínes, torziós rugós, minőségi termék.

Természetesen elérhetők garázskapuk más színben is: kérje munkatársaink segítségét választáshoz. Vegye figyelembe a garázs, illetve a ház vakolatát, a tetőcserepek, a bejárati kapu és esetleg a többi nyílászáró színét is.

Amennyiben a garázs a házzal kapcsolódik, fontos lesz, hogy a szekcionált garázskapu is hőszigetelt legyen. Ezen nem szabad spórolni! A korrózióvédelemre is gondoljon: csakis magas minőségű, bevizsgált, az előírásoknak megfelelő terméket válasszon! Mind az ARA-LUX modellek, mind a Hörmann szekcionált garázskapuk teljesítik e feltételeket.

Fontos lehet még, hogy melyik garázskapu meghajtást választja, valamint az olyan biztonsági elemek, mint a betörésvédelemmel való ellátás vagy a kapulap biztosítása a lezuhanással szemben. Éppen ezért lényeges, hogy már a szekcionált garázskapu beépítése előtt felvegye a kapcsolatot a szakemberekkel, akik jó tanácsokkal tudják ellátni a választás során.

A telepítés általában pár órát vesz igénybe, de mint írtuk, több előkészületet is meg kell tenni hozzá. Kérjen szakszerű segítséget, egyedül semmiképp se álljon neki a folyamatnak. Munkatársaink szívesen adnak felvilágosítást a szekcionált garázskapu beépítésével kapcsolatban, keressen bennünket elérhetőségeinken!

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás