Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Ezeket kell átgondolni az üvegezett beltéri ajtó választása előtt

Ezeket kell átgondolni az üvegezett beltéri ajtó választása előtt

Az üvegezett beltéri ajtó egyre nagyobb népszerűségnek örvend, vásárlóink is sokan keresik ezeket a termékeket. Hogy melyik szobába valók ezek a nyílászárók, és milyen típusok közül lehet választani? Kiderül a cikkünkből!

Üvegezett vagy tele beltéri ajtót válasszunk?

Amikor új otthonunkat alakítjuk ki, nagy figyelmet fordítunk a nyílászárókra is: nemcsak a jól hőszigetelő ablakok megválasztása fontos, ugyanilyen lényeges a szobaajtók dizájnja is. Felmerül gyakran a kérdés: milyen típusút rendeljünk? A tele, az üvegezett vagy valamilyen mintával ellátott darab lesz a megfelelő? Esetleg az üvegajtó mellett döntsünk? Legyen egyforma minden helyiségnél a nyílászáró, vagy különbözőket rakjunk fel?

Nincs jó válasz ezekre a kérdésekre, hiszen mindenkinek az egyéni ízlése, igénye szerint kell berendeznie a lakását, az azonban biztos, hogy az üvegezett beltéri ajtóknak számos előnyük van, ám a hátrányokkal is számolni kell.

Röviden áttekintjük, mi szól mellettük, és mi ellenük. Nézzük meg azt is, hogy milyen típusú ajtók közül lehet választani kínálatunkból!

Az üvegezett beltéri ajtók előnye és hátránya

Az üvegezett ajtók olyan beltéri ajtók, amelyekben az ajtólapban valamilyen méretű üveg is helyet kap, de gyakran csak díszítésként szerepel ilyen mintázat – például a Rafaello karcvédett beltéri ajtó esetében, ahol csupán egy csík látszódik. Máskor a fél ajtó üvegezett: ilyen többek közt a Harold karcvédett ajtó is.

Az üvegezett beltéri ajtók előnye, hogy nagyobb fényt engednek be a szobába, és ha minden ajtó csukva van, a folyosót is világosabbá tudják tenni: főleg ezért is választják sokan ezeket a darabokat a dizájnos megjelenésen túl. Hátrányuk viszont, hogy nehezebb őket takarítani, hiszen az üvegezőlécek mentén jobban megáll a por.

Sokan attól is félnek, hogy mások majd belátlak abba a helyiségbe, ahol üvegezett ajtó van, de ahogy már láthattuk, az üvegnek nem kell elfoglalnia az ajtó nagy részét, elég, ha csak apró mintázatokban van jelen. Ez viszont nagyon praktikus például akkor, amikor szeretnénk tudni, van-e bent valaki az adott helyiségben, égve hagytuk-e a villanyt, illetve ha több fényt szeretnénk egyes helyiségekbe.

Milyen üvegezett beltéri ajtók közül lehet választani?

Többféle beltéri ajtót kínálunk, éppen ezért érdemes munkatársainknál érdeklődni arról, hogy milyen lehetőségek vannak üvegezés tekintetében.

A legnépszerűbbek a karcvédett ajtók üvegezett változatban: ezek családok számára a legideálisabbak, mivel nagyon ellenállóak, a kisállatok karmolásai sem látszódnak meg a felületükön. A borításuknak köszönhetően az ajtók a vízgőznek és a hőnek is ellenállnak, ezért alkalmasak fürdőszobaajtónak is. Egy savmart üveggel remekül mutat bármelyik változat.

Igen bőséges színválasztékban érhetők el ezek a modellek, és bennük az üveg vízszintes vagy függőleges mintázatú lehet: az egyéni ízléstől függ, melyiket választjuk.

Egyik legnépszerűbb típus a Filippo, amely 5 kisebb, négyzet alakú üvegezett részt tartalmaz az ajtó kilinccsel szembeni oldalán, rendkívül divatos.

Ugyanígy készülnek üvegezett beltéri ajtók dekorfóliás kivitelben is: ezekről tudni kell, hogy kevésbé jó minőségűek, mint a karcvédett ajtók, valamint a színválaszték tekintetében sincs olyan sok lehetőség, mint a CPL ajtók esetében. Fontos megjegyezni azt is, hogy csak szabvány méretben érhetők el. Mégis nagyon népszerűek, hiszen áruk rendkívül kedvező. Itt is van lehetőség többféle üveg választására.

Üveglapot helyezhetünk faajtókba is mind: a lucfenyő, mind a borovi fenyő készülhet üvegezett kivitelben. Tekintse meg oldalunk ajánlatát, és válassza ki azt, amelyik a legjobban tetszik önnek. Nagyon alkalmasak ezek az ajtók például konyhaajtónak, nappaliajtónak, de fürdőszobához kevésbé ajánljuk őket.

Az üvegezésről való tudnivalók

Az üveg kiválasztása a beltéri ajtóba már egy következő feladat, amelyhez szintén érdemes kikérni munkatársaink tanácsát. Látogasson el személyesen az Önhöz legközelebbi Aranyablak üzletbe, ahol meg is tekintheti az üvegválasztékot. Keressen bennünket elérhetőségeinken!

 

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás