Aranyablak

Magyarország első, és egyetlen 34 üzlettel rendelkező nyílászáró gyártója.

Erkélyajtó: kell vagy nem, és ha igen, hová?

Erkélyajtó: kell vagy nem, és ha igen, hová?

Erkélyes házak és lakások esetében egyértelmű, hogy szükség lesz erkélyajtóra, amin keresztül ki tudunk menni. Vannak azonban olyan esetek is, amikor nem kifejezetten erkélyhez kell ez az ajtótípus. Például akkor, amikor egy földszintes háznak van egy terasza, amit amúgy kívülről is meg lehetne közelíteni. Ilyenkor szokott felmerülni, hogy vajon kapjon-e ez a rész egy erkélyajtót, vagy elég, ha kintről oda tudunk menni.

Sokan félnek attól, hogy huzatos lesz

Ami általában az erkélyajtó ellen szól az az, hogy sokan attól félnek, hogy az a helyiség, ahova az erkélyajtó kerül, túlságosan hideg és huzatos lesz. Ennek a gondolatnak az az alapja, hogy régebben valóban nem rendelkeztek túl jó hőszigetelő képességgel a nyílászárók, így gyakran előfordult, hogy az ajtók és ablakok közelében hidegebb volt. Az olyan helyiségekben ahol sok volt belőlük, nem igazán lehetett kellemes hőmérsékletet elérni, mert folyamatosan szökött ki a meleg.

Ma már jól szigetelnek

Ma már azonban ettől nem kell tartani, hiszen a modern gyártási technológiáknak, és a technika fejlődésének hála, a nyílászárók már kiválóan tudnak szigetelni, és nem engedik ki a hőt. Éppen ezért egyáltalán nem kell attól tartanunk, hogy ha például a nappaliból, vagy esetleg a hálószobából közvetlen kijárás szeretnénk a kinti teraszunkra, akkor fel kell áldozni az adott helyiség kellemes hőmérsékletét.

Nemcsak télen, nyáron is szokott ez kérdéses lenni, hiszen ahogy a hideget érezzük télen, úgy szivároghat be a meleg is nyáron egy rosszul szigetelő erkélyajtón. Egyrészt az említett hőszigetelő képesség ezt a gondot is megoldja, másrészt pedig kiváló árnyékolástechnikai eszközök is rendelkezésre állnak, amik szintén távol tartják a nemkívánatos napsugarakat, ezzel pedig segítenek megtartani a lakás belső hőmérsékletét.

Amennyiben tehát csak attól tartunk, hogy a kényelemnek súlyos ára lenne, megnyugodhatunk, ugyanis a modern ajtók és ablakok esetében már nem kell ilyesmivel számolnunk.

Fontos tudni!
Ugrás a további cikkekhez
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat, hogy elérhetővé váljanak a közösségi média funkciók, és hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Az oldal használatáról gyűjtött adatokat megosztjuk a közösségi média, marketing és elemző partnereinkkel, akik lehet, hogy ezt kombinálni fogják más adatokkal amiket Ön megadott nekik, vagy ők gyűjtöttek Önről azáltal, hogy a szolgáltatásaikat használta.
Ajánlatkérés Pályázatok Hírlevél felíratkozás